Zalm met limoenboter

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Vis 1 comment

Beste mensen, het is helaas weer zover. Het is weer donker tijdens het avondeten. Dat betekent weer onsmakelijke foto’s. Misschien moet ik een gasfornuis op kantoor plaatsen en ‘s middags gaan koken. Een gasbrandertje voor in de auto is ook een uitkomst. Ik kan ook proberen me te bekwamen in fotograferen zonder natuurlijk licht.

zalm_limoenboter

Misschien is dat wel de moeite waard. Deze zalm smaakte overigens heerlijk.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |
voor de zalm: • 2 zalmfilets • 3 lente-uitjes, in ringetjes • 1/2 Spaanse peper, zaden verwijderd en fijngesneden • klont boter • 1 limoen • 2 el sojasaus
voor de noodles: • 100 g noodles • 1/2 Spaanse peper, zaden verwijderd en fijngesneden • 1 teentje knoflook, fijngesneden • 1 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de zalmfilets elk op een stuk aluminiumfolie. Strooi de lente-ui en de Spaanse peper over de zalmfilets. Rasp de schil van een 1/2 limoen over de zalm. Sprenkel er wat limoensap en sojasaus over. Leg tot slot een klein klontje boter op de vis en vouw de folie goed dicht. Gaar de vis 15-20 minuten in de hete oven.

Kook de noodles beetgaar. Verwarm in de koekenpan een beetje olijfolie en fruit de knoflook en Spaanse peper een aantal minuten op laag vuur. Voeg de noodles toe en schep goed om. Verdeel de noodles over de borden en serveer met de zalm.

Aangepast recept van BBC GoodFood

One Comment

  1. Fotograferen zonder licht is inderdaad erg vervelend!
    Daar weten wij alles van met ons keukentje zonder daglicht.
    En ik maar denken dat alles voorbij was als ik dan eindelijk een keuken met ramen zou hebben.. helaas!
    Het zalmpakketje ziet er toch heerlijk uit !