Vijgen met taleggio en ham

15 - 30 minuten, Hapjes, Vlees 1 comment

Sinds een aantal maanden doe ik mee aan de ranking van etenbloggers. Afhankelijk van de unieke bezoekeraantallen kom je hoog of laag in de lijst te staan. Ik had al sinds het begin een behoorlijk vaste positie in het klassement op plaats 48. Alleen begreep ik er niets van. Volgens mijn eigen statistieken had ik minimaal honderd bezoekers per dag. Etenbloggers liet echter steeds zien dat ik rond de 25-30 bezoekers per dag had.

vijgen_uit_oven

Bescheiden als ik ben, twijfelde ik natuurlijk meteen aan mijn eigen statistieken. Totdat ik  gebruik ging maken van Google Analytics. Na twee dagen viel ‘s nachts in bed (in mijn slaap heb ik de beste ingevingen) het kwartje. Ik heb de teller van etenbloggers op de verkeerde plek gezet! Hij stond in de zijbalk, maar alleen op de eerste pagina. Dus iedereen die via zoekmachines binnen kwam, werd niet meegeteld. De teller staat nu op de juiste plek. En ik stijg elke dag een paar plaatsen. Spannend, waar ga ik eindigen?

Voor dit gerecht kun je ook mozzarella, gorgonzola of Kernhem gebruiken. Voor de vegetariërs onder ons, zonder ham smaakt het ook goed. Misschien moeten de vijgen dan wel in een beetje folie gewikkeld worden, zodat de gesmolten kaas er niet uit loopt.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 4 personen |
• 8 rijpe vijgen • 8 plakken Parmaham • 8 stukjes taleggio

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd eventueel het steeltje van de vijgen. Snijd de vijgen vanaf bovenaf in vieren, maar snijd ze niet helemaal door. De partjes moeten nog aan elkaar blijven zitten. Druk in het midden van elke vijg een stukje taleggio en omwikkel de vijg met een (in de lengte dubbelgevouwen) plakje ham.

Zet de vijgen in een ovenschaal. Maal er een beetje peper over. Bak ze 15 minuten tot de ham een beetje knapperig is en de kaas bruin begint te worden.

Je kunt ze serveren met een vinaigrette van olijfolie en balsamicoazijn en een beetje sla. Maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig.

One Comment

  1. We komen om in de vijgen. Variatie met spek gemaakt en munster als kaas. Kaas was iets te vloeibaar, maar het resultaat was erg goed. Bedankt! Laatst ook een vijgen taart gemaakt. Bladerdeeg bodem (lekker makkelijk bij ons in Frankrijk), geitenkaas, een laag in dikke plakken gesneden vijgen, 15 à 20 min in de oven en klaar. Serveer koud of lauw met wat honing en tijm.