Gegrilde aardappel

< 15 minuten, Bijgerechten Comments are Disabled

Sommige dingen zijn zo simpel, dat je je afvraagt waarom je het niet eerder bedacht hebt.  Morgen gaan we weer terug naar Nederland en er is (natuurlijk) nog van alles over qua eten. Veel dingen neem ik mee, maar twee aardappels gaat me toch een beetje te ver. Twee aardappels is net niks. Niet genoeg voor een maaltijd in ieder geval, maar wel voor een lunch/snack. 

gegrilde_aardappel

Omdat de barbecue niet mee mocht naar ons huisje, heb ik mijn Le Creuset grillplaat meegenomen. Dan benader je het barbecue-idee toch nog een beetje. En toen kwam ik op het idee om de aardappels in dunne plakjes te snijden en te grillen. Beetje zout erover en klaar! Heel simpel en lekker.  En een mooi einde voor twee overgebleven aardappels.

Een jaar geleden: Bij-elkaar-geraapt-eenpans-gerecht
Twee jaar geleden: Salade van Le Puy-linzen, geitenkaas en munt


Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten |
• aardappels (tussen kruimig en vastkokend) • olijfolie • (zee)zout

Bereiding:

Verwarm de grillplaat. Snijd de aardappel in dunne plakjes. Giet er een klein beetje olijfolie over en meng de aardappelplakjes goed met de olijfolie. Dat gaat het best met je handen.

Grill de plakjes aardappel in een aantal minuten aan beide kanten bruin en gaar. Bestrooi met wat zout.

Comments are closed.