Salade met blauwe-kaasdressing

< 15 minuten, Bijgerechten, Uit eten Comments are Disabled

Afgelopen dagen heb ik ontzettend veel eten bereid. Niet voor mijzelf, maar voor 20 gasten van Restaurant Oude Kijk en voor 40 gasten op een 25-jarig huwelijksfeest. Pim en ik zijn er weer ouderwets met de keet op uitgetrokken en hebben hard gewerkt om iedereen te voorzien van 6 gerechten en horentjes met zelfgemaakt ijs na. Gelukkig kwam ikzelf ook nog aan mijn trekken, want afgelopen vrijdag heb ik met mijn collega’s bij Seizoen gegeten.

salade_blauwe_kaas

Het viergangenmenu was heerlijk. Vooraf een salade met kwartel en chips van truffelaardappel. Een tussengerecht van risotto met kreeft. Het hoofdgerecht was lamsrump met asperges, artisjok, verse pasta en een saus van aubergine. En tot slot aardbeien Romanov (of is het Romanoff? Google levert op beide schrijfwijzen ongeveer evenveel hits). Het is mogelijk om een wijnarrangement erbij te bestellen, maar ik heb gekozen voor een Grüner Veltliner en een Pinot noir.

Een jaar geleden: Kikkererwtensalade
Twee jaar geleden: Caponata


Deze salade met blauwe kaas dressing heb ik gemaakt van restjes sla, gorgonzola, crème fraîche en walnoten die nog waren overgebleven van de Waldorfsalade. Met radijsjes en rucola wordt het een pittige salade.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten |
• 2 el crème fraîche • 50 g pikante gorgonzola • zout en peper • gemengde sla (met rucola) • 6 à 8 radijsjes, in plakjes • 50 g walnoten, in stukjes

Bereiding:

Doe de crème fraîche met de gorgonzola in het hakbakje van de keukenmachine. Hak tot een smeuïge dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Doe de gemengde sla in een kom. Verdeel de radijsjes en de dressing over de sla.

Comments are closed.