Una vera festa all’italiana

Blog 1 comment

Gistermiddag heb ik weer eens in ‘de horeca’ gewerkt! Samen met Pim (van Ten Broeke & Wattez Catering) heb ik het eten verzorgd voor een straatfeest in Groningen. Pim heeft een bouwkeet omgebouwd tot mobiele keuken inclusief 6-pitsfornuis met ovens, koelkasten+vriezer, spoelbak en werkbladen . Dit maakt het mogelijk om bijna overal te koken. Heel erg leuk!

Er stonden drie gangen op het menu voor 34 personen. Het straatfeest was in Italiaanse sferen. Met wasgoed aan de lijnen, Italiaanse muziek en Italiaans eten. Het weer was helaas niet Italiaans (zie de donkere foto’s), maar vier partytenten boden uitkomst. Voor de volwassen bestond het menu uit antipasti, ossobucco met verse pasta en salsa verde en als dessert tiramisu. De 22 kinderen kregen spaghetti bolognese met een ijsje.

Het was wel even wennen om op zo’n kleine ruimte 34 couverts ‘er uit te krijgen’. Ook het grillen van de crostini en de sardines zorgde voor (letterlijk) verhitte momenten, maar het eindresultaat mocht er wezen en de gasten waren tevreden.

Pim en ik gaan ook ons televisiedebuut maken. Een cameraploeg van Oog TV heeft het hele feest vastgelegd. In oktober wordt het uitgezonden in een serie over straatfeesten in Groningen. Ik ben benieuwd. De tv-ploeg heb ik een bordje tiramisu gegeven om ze een goed gemoed te bezorgen.

De website van Ten Broeke & Wattez laat nog even op zich wachten, maar je kunt al wel terecht in ‘De Wijnwinkel’* in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat 65 voor meer info over de catering en koken op locatie. En natuurlijk lekkere wijn, olie en azijn.

*De Wijnwinkel bestaat niet meer. De eigenaresse heeft besloten om er mee te stoppen.

One Comment

  1. Hoi!

    Wat ben jij een bofferd zeg! Naast een sprankelende adviescarriere ook nog lekker aan de slag in de catering en dan ook nog met het koppie op tv. Wat kun je nog meer?????

    Hebben we elkaar toch nog gemist gisteren. Gaan we wel nog een keer goedmaken hoor! Maar eerst even op gang komen in Leiden en een huis kopen… (vraag maar aan Hergen).

    Veel groeten,
    Beaat