Pasta met biefstuk-stroganoff

Hoofdgerechten, Vlees 5 comments

Ik was vandaag bij de mannen met Wijsheid 😉 . We waren op zoek naar een goede plugin om tabellen in html fatsoenlijk te printen op meerdere pagina’s. Daarom liet ik op mijn website zien hoe mijn print-plugin werkt. “Oh, interessant. Heb jij een site over eten? Staat daar dan ook mannen-eten op? Bijvoorbeeld mannenpasta met veel vlees?”.

Ik heb ze naar de receptenindex doorverwezen en de categorie ‘Vlees’ en de categorie ‘Pasta’. Volgens mij is daar genoeg mannen-eten te vinden. Maar een goede aanvulling kan nooit kwaad: pasta met biefstuk-stroganoff. En ja, het recept heeft in ieder geval de test van één man doorstaan. “Hmm, dit is lekker. Dit is echt lekker.”

Leg voor dat je begint de biefstuk 45 minuten in de vriezer. Zo kun je het vlees makkelijker in dunne plakjes snijden. Maar het heeft nog een voordeel. Tijdens het bakken wordt het vlees niet te snel doorbakken, omdat het vanbinnen nog koud is.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 25 minuten | 3-4 personen |
• 400 g (kogel)biefstuk • 1 el boter • 1 el olijfolie • 300 g champignons, schoongemaakt en grote gehalveerd • 300 g (kruiden) tagliatelle, uit de koeling of gedroogd • 3 sjalotjes, gesnipperd • 1 el bloem • 300 ml water • 1 runderbouillonblokje • 1 el Dijon mosterd • 1 el tomatenpuree • 3 el crème fraîche • eventueel peterselie (ik had kruidentagliatelle) • eventueel brocolli voor erbij

Bereiding:

Leg de biefstuk 45 minuten in de vriezer voor je begint. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en breng op smaak met peper.

Verwarm de helft van de boter en de olie in een koekenpan. Zet het vuur hoog en bak het vlees in porties snel aan beide kanten bruin. Zet het vlees aan de kant. Bak de champignons en zet ze ook even aan de kant. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

Voeg de overgebleven boter en olie toe en fruit de sjalotjes een paar minuten tot ze zacht zijn. Voeg dan de bloem toe. Roer even goed door en voeg al roerend het water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat even koken tot de saus begint te binden. Roer dan de tomatenpuree, mosterd en crème fraîche toe. Laat 1 min doorkoken en doe het vlees en de champignons (en vocht) bij de saus. Warm nog heel even door. Serveer met de pasta. En bestrooi eventueel met wat peterselie.

Gebaseerd op een recept van BBC Good Food

5 Comments

  1. Erg lekker!

  2. Hier een man van wijsheid 🙂 het smaakte echt lekker! en makkelijk alleen is mijn foto wat anders, ha ha ha!

  3. Maak jij ook foto’s van je eten? Ga je ook je eigen site beginnen? 😉

  4. Manneneten met vlees…. Marianne Thieme heeft nog een lange weg te gaan. Maakt niet uit, ik ga ‘t proberen, bedankt voor de tip! Ciao!