Salade met gegrilde wortel en avocado

Salades Comments are Disabled

Dit recept uit ‘Thuis bij Jamie’ vond ik de eerste keer minder lekker dan ik van te voren gedacht had. Volgens het recept moest ik de citroen en sinaasappel gehalveerd mee roosteren met de wortelen. Dit gaf een bittere smaak aan de dressing. Waarschijnlijk komt dit door de schil van de citroen en sinaasappel. Begin deze week viel mijn oog toch weer op dit recept en nu heb ik het wat aangepast.

Ik heb vers sap gebruikt en dit was wel lekker. In plaats van wortelen wil ik ook nog een keer zoete aardappelen gebruiken. Serveer de salade met wat brood. Een restje fêta smaakte er ook goed bij.
Het recept is voor 2-4 personen. Ik vind het moeilijk om het aantal porties in te schatten. Ik zelf eet de helft van dit recept met 1 avocado en zonder brood. Met brood en 3 avocado’s is het genoeg voor 4 niet al te grote eters.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 35 minuten | 2-4 personen |
• 500 g wortel • 2 tl korianderzaad • 1-2 gedroogde pepertjes • 2 teentjes knoflook • 4 takjes tijm, alleen de blaadjes • snuf zouf en peper • olijfolie • lekkere azijn • 3 avocado’s • sap van 1 sinaasappel • 1 zak gemengde sla • gemengde pitten (bijv. zonnebloem, pompoen, pijnboom) • crème fraîche

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de wortels tot hapbare stukken. Kook de wortels 10 minuten in gezouten water.

Stamp het korianderzaad, de gedroogde peper, tijm, knoflook, peper en zout in de vijzel fijn. Giet er wat olijfolie en een klein scheutje azijn bij en meng tot een pasta. Giet de wortelen af, doe ze in een braadslee en meng ze met de kruidenpasta. Zet de braadslee in de oven en bak de wortelen 25-30 minuten in de oven. Haal de braadslee uit de oven en giet het sap van 1 sinaasappel in de braadslee.

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd de avocado’s in de lengte in achten. Doe de warme wortels (met vocht) met de avocado in een kom. Voeg nog wat extra olijfolie toe en eventueel wat peper en zout. Meng alles goed door. Verdeel de sla over de borden. Schep de wortelen en avocado op de sla. Giet wat dressing over alle borden. Strooi wat gemengde pittten over de sla met een schep crème fraîche.

Geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver

Comments are closed.