Cajun Kipburger

Hoofdgerechten, Vlees 2 comments

Ik heb al weer bijna twee jaar mijn eigen site. Het begon als service voor vrienden en familie. Ik kook vaak voor en bij anderen. En blijkbaar niet onverdienstelijk, want steeds vaker ze vroegen naar mijn recepten. Voor mijzelf had ik al een receptendatabase gebouwd in Access om zo alle recepten die ik tegenkwam goed te bewaren en ze ook weer gemakkelijk terug te kunnen vinden. Met behulp van deze database was het mogelijk om recepten netjes te pdf’en en zo naar anderen te mailen. Mijn database was echter alleen toegankelijk voor mij en alleen via mijn laptop.

Het rond mailen van recepten vond ik geen enkel probleem, maar na een aantal grootschalige etentjes werd het me toch iets te gortig. Dus toen ben ik maar een eigen website begonnen. Het was in het begin een hele tour om WordPress precies te laten doen wat ik wilde. Ook wilde ik in het begin niet vindbaar zijn op ‘web’. Na een paar maanden had ik WordPress in de vingers en was het tijd om ‘openbaar’ te gaan. (Voor mijzelf blijkt het ook wel erg handig om altijd en overal bij je eigen recepten te kunnen. Met je iPhone in de supermarkt kun je jezelf heel wat ‘vergeten’ boodschappen besparen.)

Sindsdien krijg ik steeds meer bezoekers. Dat maakt mij erg nieuwsgierig, wie zijn deze mensen die de moeite nemen om mijn site te bekijken? Maar soms voelt het ook wel als een verantwoordelijkheid. Om elke maand voor mijn schare lezers weer een paar nieuwe ‘posts’ te leveren. Met lekkere recepten, met een mooie foto en ook nog eens een leuk verhaaltje erbij. En dat is soms een hele opgave in combinatie met een drukke baan, een sociaal leven en donker winterweer. Als ik me dan weer schuldig voel, dan bedenk ik waarom ik deze site ook al weer begonnen ben: om het mezelf makkelijker te maken én omdat ik koken en eten leuk vind. Dus niks ervan: onder druk schrijven, maar gewoon schrijven als ik er zin in heb!

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |
• 1 tl komijn • 1 tl gemalen koriander • 1 tl (pikante) paprikapoeder • zout en peper • 2 kipfilets • 1 el olijfolie • 1 (afbak)ciabatta • 1 avocado • 2 handjes sla
eventueel: • 4 plakjes kaas • 4 plakjes bacon • 2 el mayonaise • ketchup

Bereiding:

Bak het brood af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meng de koriander, komijn en paprikapoeder en voeg een snuf zout en peper toe. Halveer de kipfilets. Leg ze onder een laagje plastic folie en sla ze voorzichtig wat platter met een deegroller of met de onderkant van een mok. Smeer de kipfilets in met olie en wrijf in met het specerijenmengsel.

Verwarm een grill- of koekenpan. Bak de kipfilets in een aantal minuten aan beide zijden bruin en gaar. Bak de bacon een aantal minuten mee. Snijd ondertussen de ciabatta in vier stukken. Halveer de stukken en beleg de bovenste helften met wat kaas. Plaats de ciabatta met kaas nog even in de oven zodat de kaas smelt. Bestrijk eventueel de onderste helften met wat mayonaise. Halveer de avocado en snijd in plakjes.

Als de kipfilet gaar is, kun je de burgers afmaken. Leg op elk broodje wat sla, twee plakjes bacon, een halve kipfilet (eventueel in stukjes gesneden) en een kwart avocado. Doe eventueel nog wat ketchup er boven op en dek af met de ciabattahelft met gesmolten kaas.

Geïnspireerd op een recept van BBC Good Food

2 Comments

  1. Maar als ze dan publiceert is het ook wel lekker 🙂
    Prima recept dit

  2. Hoe bak je het beste de kipfilet?