Lekker Groningen

Blog, Uit eten 2 comments

Voor iedereen die een keer naar het Hoge Noorden afreist, zijn er nu twee gidjes die je kunnen helpen de culinaire geneugten van Groningen te ontdekken. Het eerste is ‘Proef Groningen’ van Dorien Paymans. Proef Groningen biedt 5x koffie, lunch, buiten, feest, thuis, dromen en budget adressen in en om de stad. Het boekje is erg mooi vormgegeven en heeft een goede plattegrond. Ook al dacht ik het meeste te kennen in Groningen, ‘Proef Groningen’ heeft mij toch nog wat nieuwe culinaire ideeën gegeven. Door alle foto’s kun je echt even binnengluren bij restaurants waar je normaal niet zomaar naar binnen loopt.

Delicious. heeft elke maand een culigids van een Belgische of Nederlandse stad. Deze maand in de spotlight: Groningen. Met aandacht voor Groningse mozzarella bij Oro Bianco (de beste van Nederland aldus Delicious), de beste koffie (Doppio) en natuurlijk ‘De Wijnwinkel’*. Wat ontbreekt in de Delicious is een plattegrond. Dus die heb ik voor jullie gemaakt. Klik ‘op grotere kaart weergeven’ om alle adressen te zien.


Grotere kaart weergeven

*De Wijnwinkel bestaat niet meer. De eigenaresse heeft besloten om er mee te stoppen.

2 Comments

 1. Vol verwachting opende ik de Delicious. Een interview met de een pizzakampien. Inclusief recept! “Zo lekker heeft u nog nooit pizza gehad!” schreeuwde de tekst.

  Groot was de teleurstelling…

  Bloem, gist, water, olie.

  De saus vraagt u? Tomaten uit blik met basilicum.

  Geen groot geheim. Geen bijzonder recept.

  Gemiste kans, wat mij betreft.

  Verder wel een aardig blad! En leuk dat Groningen erin staat. Voor gewoon goed eten, kan ik Boven Jan ook aanraden. Op de Grote Markt, even de trap op. En dan vragen om de lever met spek en uien. Als die niet alweer op is…

 2. Ja, dat viel mij ook al op. Ik dacht meteen daar is Mark het vast niet mee eens. 🙂