Pittige entrecôtes

Hoofdgerechten, Vlees 1 comment

Na de Kerstdagen met familie, was het zaterdag weer tijd voor eten met vrienden. Over het menu waren we het snel eens: Biefstuk met friet. Geen ingewikkeld gedoe, maar simpel doch lekker eten. Ik heb nog wel een voorafje van garnalen en avocado met Marie Rose-saus gemaakt (Ik kan het toch niet laten). En de biefstuk werd entrecôte. Simpele groene salade erbij en smullen maar. Eén ding mag nooit ontbreken bij frietjes en dat is ‘speciaal’.

Speciaal bestaat uit fijngesnipperde ui, volle mayonaise én curry van Heinz. Dus geen ketchup of curry van een ander merk. Daar zijn we het toch allemaal overeens?

Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten + 25 minuten marineren | 4 personen |
• 1/2 tl chilivlokken • 1 teentje knoflook, geperst • sap van 1 limoen • 3 el olijfolie • 4 entrecôtes

Bereiding:

Klop de chilivlokken, de knoflook, 1/2 tl zout en het limoensap goed los en laat het zout oplossen. Voeg de olie toe en klop nog even door.

Doe de entrecôtes in een ‘druk & sluit-zakje’ en giet de marinade erbij. Sluit het zakje en draai en kneed het zakje zodat de entrecôtes goed bedekt raken met de marinade – Je kunt de entrecôtes ook in een schaal leggen en door de marinade heen halen. Door een zakje te gebruiken verdeelt de marinade zich echter beter. – Laat de marinade 25 minuten intrekken. Keer de entrecôtes halverwege om.

Verhit de grillpan. Haal de entrecôtes uit de marinade. Nu kun je twee dingen doen. Als je een diepe grillpan hebt doe je het volgende: Bewaar de marinade en grill de entrecôtes in 2-4 minuten aan beide kanten bruin, maar van binnen nog rood. Haal uit de pan en laat onder folie 5 minuten rusten. Blus het het vet af met de marinade en 50 ml warm water en laat 30 seconden op hoog vuur koken. Serveer de entrecôtes met de jus.

Als je een platte grillplaat hebt (zoals ik) dan grill je de entrecôtes in 4-6 minuten rosé en je maakt geen jus van de marinade. Ook erg lekker.

Aangepast recept uit Delicious