Flatbread pizza

Hapjes, Lunch 3 comments

Joepie! Eindelijk Kerstvakantie. Afgelopen weken waren behoorlijk druk, dus de Kerstvakantie is erg welkom. Het is wel raar hoe het werkt, zodra je weet dat het bijna vakantie is dan ga je er ook naar toe leven. Het lijkt dan of het vooruitzicht van vakantie je nog je laatste werkweek doorsleept. En dat je echt even moet uitrusten. Aan de andere kant, als ik zonder vakantie in het vooruitzicht nog drie maanden had moeten doorwerken, dan was dat ook prima gelukt.

Na twee dagen ‘niks doen’ (uitslapen, lezen, tv-series kijken, in bad liggen en koekjes versieren) begin ik nu al weer onrustig te worden. Ik moet nog een paar lampen kopen voor in mijn huis. Eetkamerstoelen staan ook nog op het wenslijstje, aangezien de poten van deze stoelen uit elkaar schuiven als je iets te zwaar bent. Zal ik de muren in de gang toch een kleurtje geven? Ach, ik zie wel hoe ver ik kom. Niets moet. Heerlijk. Nou ja, behalve dan het Kerstmenu uitzoeken, maar dat moet wel lukken.

Een snelle maaltijd (voor twee) of snack (voor vier) is deze flatbread pizza. Het orginele recept gaat uit van 1 bol mozzarella voor vier broden, maar dat vind ik toch iets te karig. Ook zonder parmaham is deze pizza lekker, dus vega’s niet getreurd. Vooral de tomaat met knoflook geeft de pizza’s extra smaak.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | snack voor 4 personen |
• 2 rijpe tomaten, in blokjes • extra virgine olijfolie • 1 teentje knoflook, fijngesneden • 4 Arabische platte broden • 2 bollen mozzarella, in plakjes • 150 g gorgonzola, in stukjes • 8 plakjes parmaham • 50 rucola

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de stukjes tomaat met de knoflook en 1 el olijfolie. Zet even aan de kant.

Beleg de platte broden met plakjes mozzarella en stukjes gorgonzola. Bak ongeveer 8 minuten in de oven tot dat de kaas gesmolten is. Als de pizza’s uit de oven zijn, beleg ze dan met de stukjes tomaat, parmaham en rucola.

Gebaseerd op recept van BBC Good Food

3 Comments

  1. Kon in de supermarkt geen Arabische platte broden vinden, dus heb het maar gedaan met de plakjes voor de bodem voor hartige taart. Was een beetje gokken met de oventijden, maar het resultaat was erg lekker! Prima recept 🙂

  2. Die platte broden hebben ze o.a. bij Le Souk in de Folkingestraat. Ze staan ook met een kraam op de markt. Lekker gegeten met de feestdagen?

  3. Ja! Erg lekker. Eerste kerstdag bij mijn ouders en de 27e met vrienden een groots diner. Thema was Grieks. Erg geslaagd