Chili-garnaal-tortilla met avocadosalsa

Hoofdgerechten, Vis 5 comments

Toen ik dit gister aan het eten was, dacht ik ‘dit is nou echt vrouwen-eten’. Niet dat ik wil generaliseren en wil beweren dat mannen dit gerecht niet lekker zullen vinden. Maar toch. Veel vrouwen, tenminste in mijn omgeving, hebben de voorkeur voor lichte, frisse gerechten. Hen maak je niet blij met een dikke entrecôte met bearnaisesaus (mij maak je daar wel blij mee, dus zo zie je dat stereotypen niet helemaal kloppen). Maar door de bank genomen hebben mannen een grotere voorkeur voor vlees en het liefst grote porties, bloederig vlees en kiezen vrouwen voor iets licht en luchtigs.

Ik ben altijd wel nieuwsgierig hoe dat nou komt. Is dat toch biologisch verklaarbaar? Of hebben we het ons zelf aangeleerd? Misschien moet ik daar eens wat onderzoek naar verrichten.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 2 personen |
voor de tortilla: • 250 g tijgergarnalen (diepvries) • 1/2 tot 1 tl chilipoeder, naar smaak • snuf zout • 1 el olie • 1 limoen, in kwarten • 4 kleine tortilla’s
voor de salsa: • 1 avocado, in kleine blokjes • 2 el gesnipperde rode ui • 2 kleine tomaten, in kleine blokjes • 1 el jalapenopepers (potje), in stukjes • 2 el koriander, fijngehakt

Bereiding:

Meng de garnalen met de chilipoeder, zout en olie. Verwarm een koekenpan en bak de garnalen tot ze gaar zijn.

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de avocadosalsa en knijp er 2 kwarten limoen boven uit.

Verwarm de tortilla’s in een koekenpan – op de grillpan – in de magnetron. Schep wat salsa op de tortilla. Verdeel er wat garnalen over en serveer met een partje limoen.

5 Comments

  1. zeg, is dat ‘wie is de chef’ niet voor jou?

  2. Nee, lijkt me niks. Ik vind Smaken Verschillen veel leuker. Bij ‘Wie is de Chef’ weet je jammer genoeg al wie de chef is. Plus iedereen doet daar altijd zo ingewikkeld en pretentieus over eten. Smaken Verschillen is veel toegankelijker. Nog een klein probleempje, ik heb een camerafobie 🙂

  3. Is dat waarom ik je niet kan vinden in het filmpje van de Obama campagnge hierboven? 😉

  4. Jij snapt het! 😉

  5. Jij weet niet wat mannen lekker vinden