Vive la France

Blog 3 comments

Als je er al even niet geweest bent, is het plezier des te groter. Zodra je de Péage verlaat, kun je uit gaan zien naar (vaak kleine) bordjes met letters en een vogeltje, met letters en een musketier of een willekeurig ander logo. Na het volgen van de bordjes begint het bij mij al te kriebelen wanneer ik de parkeerplaats nader en verspreid over het terrein honderden winkelwagens zie. Na een eerste stap binnen voel je de koele lucht en zie je zoveel dat je de prikkels haast niet kunt verwerken. Jippie!!! Een gelukzalig gevoel, ik ben er weer……in een Franse supermarkt! Naast alle mooie verse produkten, de kaas- en visafdeling word ik ook altijd blij van alles wat zich uitstekend leent om mee terug te slepen naar Nederland. Op de foto een selectie van hetgeen met mij mee ging. 

 • Kant en klare tabouleh, goed van smaak en snel klaar; deze bestaat uit een blik groentenprut en couscous. Dit meng je en even in de koelkast zetten.
 • Sel de Fleur; fijn zeezout uit de Camargue.
 • Gedroogde paddestoelen; altijd handig, even wellen voor gebruik.
 • Teisseire, limonadesiroop. Tegenwoordig ook bij AH, deze variant had ik nog niet gespot.
 • Vinaigrette; verkrijgbaar in vele soorten en maten, deze is met zwarte olijven, lekker bij de artisjokken.
 • Bouillonblokjes; eveneens in vele varianten verkrijgbaar.

Niet op de foto, wel aanraders: le Puy linzen, boter met zeezout, 15 cl flesjes Heineken, sjalotten, Badoit water etc. Voorheen sleepte ik mij ook nog eens breuk door potten Amora mayo mee te nemen, maar deze heeft AH inmiddels voor mij naar Nederland gehaald.

3 Comments

 1. Een bekende sensatie inderdaad. Noortje en ik hebben vorig jaar ook het nodig terug gesleept uit Frankrijk. Ook linzen en zeezout, maar ook amandelmeel voor frangipane.
  Engelse supermarkten zijn trouwens ook fijn. Dan neem ik o.a. pakjes custard mee.

 2. ik heb vanmiddag teisseire citron vert limonadesiroop gekocht. als je van de smaak van w.c.reiniger houdt is dat de juiste keuze.

 3. Dan hoef ik die dus niet te kopen 🙂