Bruschetta met gemarineerde paling

Hapjes, Vis 1 comment

Gerookte paling, lekker! Dikke gerookte paling op een kaiserbroodje/pistolet met een beetje zoute roomboter en sla of op toastje met een glaasje brut. Het water loopt me nu al in de mond terwijl ik dit schrijf. (Dit kan natuurlijk ook komen doordat ik nog niet geluncht heb. Vanavond stap ik in de trein naar Amsterdam voor Konninginnedag, daarom is de lunch komen te vervallen voor een vroeg diner.)

bruschetta_paling

Ook paling is een bedreigde diersoort (net zoals bijna alle lekkere vis). Over het hoe en waarom, kun je hier meer lezen. En ik koop mijn schuld gevoel een beetje af door paling van AH te kopen waarop staat dat “AH bijdraagt aan duurzame visserij en dat ze geld investeren in het kweken van glasaal”. Dit voor wat het waard is.

Dit is een heerlijk borrelhapje of amuse. De witte wijn breekt het vette van de paling en geeft het geheel een frisse smaak.

Ingrediënten:
| 15 minuten + 30 minuten marineren | +/- 20 stuks |
• 200 gram gerookte palingfilet • 2 bosuitjes • 1 dl droge witte wijn • 1 el citroensap • 2 el olijfolie • 2 el fijngehakte basilicum en/of 2 el fijngehakte peterselie • versgemalen peper • zakje sla naar keuze • 20 sneetjes stokbrood • 4 el mayonaise

Bereiding:

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiringetjes en alle kruiden tot een marinade. Voeg peper naar smaak toe.

Snijd de paling in stukjes van 2 cm en schep ze door de marinade. Laat de paling minstens een half uur bij kamertemperatuur marineren.

Rooster de sneden brood op een hete grillplaat of in de broodrooster. Bestrijk de sneden met mayonaise en leg de blaadjes sla erop. Schep de paling met kruiden uit de marinade en leg de paling op de sneetjes.

One Comment

  1. Vechten om de laatste…..