Yuzu Cha

Drankjes Comments are Disabled

Dit is er weer een in de categorie ‘interessante potjes en blikjes’. Liana vroeg mij laatst of ik gewone thee wilde of speciale. Tja en dan ik het natuurlijk niet nalaten om te kiezen voor de ‘speciale’ thee. Het was bijzondere Japanse thee, die ze opgedoken heeft in een winkeltje in Amsterdam. Ik kreeg een groot glas van haar met heet water waar citroenschilletjes in dreven. Het had wel iets weg van hete citroendrank met suiker, die je vroeger dronk tegen keelpijn. Eigenlijk best lekker.

yuzu_cha

Liana was zo aardig om mij een pot mee naar huis te laten nemen. Ik wilde natuurlijk iets meer weten over deze ‘thee’. Het etiket is echter onleesbaar, behalve als je de Japanse taal machtig bent. Na een beetje google kwam ik er achter dat ‘yuzu cha’ of eigen ‘yuja cha’ traditionele Koreaanse thee is, gemaakt van yuzu. Dit is een kleine citrusvrucht uit Oost Azië. Waarschijnlijk is het een kruising tussen een zure mandarijn en de ichang citroen. De vrucht is vrij bitter en wordt daarom tot een soort marmelade ingemaakt met honing of suiker. Neem een eetlepel van de yuzu-marmelade, giet er heet water op en je hebt yuzu cha.

Tags

Comments are closed.