Tosti’s met chorizo en roomkaas

< 15 minuten, Lunch 3 comments

De belangrijkste vraag van de dag op kantoor is meestal: “Wat zullen we doen met de lunch?”. Meestal wordt er dan hard nagedacht. Euhm salades, pistoletjes, haring, pannekoeken uit de magnetron, tosti’s of toch maar ‘gewone’ boterhammen? Vaak is het antwoord ook: “Maakt mij niks uit.” (met dat antwoord kan ik eigenlijk niks). Behalve op vrijdag want dan is het voor mijn collega’s Subway-friday.

Het tosti-ijzer dat wij van Femke kado hebben gekregen, wordt volop gebruikt. Meestal maken we standaard ham/kaas-tosti’s en als we in een exotische bui zijn dan wordt het ham/kaas/ananas. Of brie met tomaat, ook lekker. Vandaag eens iets anders. Tosti’s met chorizo en roomkaas.

tostis

Ingrediënten:
| bereidingstijd 5 minuten | 2 tosti’s |
• 4 volkoren boterhammen • 50 g roomkaas naturel • 8 plakken chorizo • 1 geroosterd paprika (pot) • 1/2 zakje verse basilicum (15g)

Bereiding:

Snijd de paprika in reepjes en laat de reepjes uitlekken op keukenpapier.
Snijd de basilicum in dunne reepjes.

Besmeer de sneetjes brood met de roomkaas en verdeel de basilicum en paprikareepjes erover. Leg op elk sneetje 4 plakjes chorizo en dek af met de overgebleven boterhammen. Rooster de sandwiches in ca. 2 minuten goudbruin.

Bron Allerhande

3 Comments

  1. Hmmm…
    Klinkt erg goed. Misschien toch maar eens een tosti-ijzer kopen.. 🙂

  2. ‘t was iig heerlijk!