Thaise garnalensoep

Soep 5 comments

Deze soep is het eerste dat gekookt heb sinds mijn thuiskomst uit de USA. Door het tijdsverschil heb ik rond het avondeten nog steeds niet echt honger. Daarom dacht ik dat dit soepje wel een goed idee was. Je kunt dit recept aanpassen zoals je zelf wilt. Maak het pittiger met meer currypasta, maak de soep gevulder met meer noodles of varieer met de groenten. Ik heb gekozen voor 200 g peultjes, want de paksoi was uitverkocht bij de AH. Je kan van alles nemen, als het maar een beetje in de Thaise stijl past.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 25 min |  maaltijdsoep 2 personen, voorgerecht 4 personen |
• 1 el olie • 200 g knapperige roerbakgroenten (bijv. peultjes en/of paksoi en/of spinazie en/of taugé)  • 100 g shiitake paddestoelen • 1 volle el Thaise groene curry pasta • 1 blik Kokosmelk light • 200 ml groenten- of visbouillon (van een blokje) • 150 g Wok Express Noodles (Amoy) • 200 g rauwe garnalen (diepvries)

Bereiding:

Snijd de shiitake in plakjes. Maak de groenten schoon en snijd ze kleiner als dat nodig is. Verwarm in een wok de olie (koekenpan of gewone pan kan natuurlijk ook). Roerbak de shiitake en de groente 2-3 minuten. Schep de groenten uit de pan en zet even aan de kant.

Roerbak de currypasta gedurende 1 minuut in de wok.

Giet de kokosmelk samen met de bouillon in de pan bij de currypasta. Breng aan de kook en voeg de garnalen en de noodles toe. Zet het vuur iets lager en laat de soep 4 minuten (tot de garnalen gaar zijn) zachtjes pruttelen. Voeg de groenten toe, proef of de soep op smaak is en serveer.

Lekker erbij: naanbrood met raïta

Geïnspireerd op recept BBC Good Food

5 Comments

  1. hihi, mag ik ook twee keer stemmen?

  2. Euhm, dan moet je even op een andere computer inloggen of je cookies wissen. Dan mag je ook twee keer stemmen!
    🙂

  3. Chocolade-pepernoten zijn net op op kantoor 🙁
    *edit*
    Ik moet ze van Mark kruidnoten noemen lees ik 🙂

  4. Mmm net gemaakt, en hij was erug lekker!