Mojito’s

Drankjes 1 comment

Vorig jaar viste ik naast het net met de Bacardi Mojito Kit. Hij was in heel Nederland uitverkocht en werd zelfs al voor het dubbele bedrag op marktplaats aangeboden. Natuurlijk heb je geen Bacardi Mojito Kit nodig om lekkere mojito’s te maken, maar het is wel een leuk hebbeding. Dit jaar was ik dus erg blij toen ik hem bij de Gall&Gall tegenkwam.  

mojito

Een mojito kan natuurlijk niet zonder crushed ice. Met een theedoek en een deegroller kom je heel ver, maar als je het echt goed wil doen dan is een ice-crusher een must. De rum van Havana Club (de donkere 7 anos of reserva) is ook erg lekker. Verder moet je gewoon een munt-plant in je tuin of op je balkon zetten en dan kun je de hele zomer lekker mojito’s drinken!

Voor een (Bacardi) Mojito Crisp:
| bereidingstijd 5 minuten | 1 glas |
• 1 halve limoen • 8 muntblaadjes •  10 ml suikersiroop (Monin) •  2 tl rietsuiker • crushed ice •  spa rood •  50 ml witte rum (bijv. Bacardi Superior Rum)

Bereiding:

Begin met de limoen: snij deze in de lengte door de helft en vervolgens in partjes. Knijp de partjes van een halve limoen uit boven een glas en gooi de uitgeknepen delen er gewoon in. Voeg nu ook de muntblaadjes, suikersiroop en rietsuiker toe.

Om de muntsmaak goed vrij te laten komen, moeten de blaadjes gekneusd worden met een muddler. Stamp dus de inhoud van het glas in een draaiende beweging ongeveer 10 seconden zachtjes aan.

Vul vervolgens het glas voor zo’n driekwart met (crushed) ice. Meet 50 ml rum af en voeg dit toe aan het glas. Door nu het geheel voorzichtig te roeren krijg je een perfecte smaak. Als laatste vul je het glas af met koolzuurhoudend mineraalwater.

Omdat je Mojito er ook perfect uit moet zien, garneer je het glas met een paar blaadjes munt. Bovendien ruik je zo bij elke slok verse munt. Als je alles goed gedaan hebt, kun je nu genieten van je Mojito.

Voor een Mojito Bold vervang je de witte rum door donkere rum. Dit geeft een zachtere smaak.

Bron website Bacardi

One Comment

  1. Nu heb ik m’n eigen mojito-kit! Was ik maar elke dag jarig..