Spaghetti met artisjok, olijven en gehaktsaus

Hoofdgerechten, Vlees Comments are Disabled

Deze spaghetti eten wij al jaren en verveelt eigenlijk nooit. Tenminste dat vinden wij. Het maakt eigenlijk niet uit of je rode of witte wijn neemt. Wijn geeft de saus wel een lekkerdere smaak, maar ik zou er niet speciaal een fles voor opentrekken mocht je verder niet van plan zijn om wijn te drinken bij het eten. Ik vries ook vaak restjes wijn in in ijsblokbakjes. Deze wijnblokjes kun je heel goed gebruiken om mee te koken. Deze spaghettisaus kun je ook heel goed invriezen. Het is wel het lekkerst om er dan verse spaghetti bij te koken. 

spagetti


Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | 4 personen |
• 1 pak spaghetti • 400-500 g rundergehakt • 2 uien, gesnipperd • 1 teentje knoflook, fijngesneden • 2 tomaten, in blokjes • 1 glas witte of rode wijn • 1 blikje tomatenpuree • 2 blikken tomaten(blokjes) • 1 blik artisjokharten of bodems, in plakjes • handvol groene olijven met piment • 1 el oregano • 1,5 (runder)bouillonblokje • eventueel geraspte kaas

Bereiding:

Zet een pan water op voor de spaghetti. Bak ondertussen het gehakt rul in een koekenpan. Voeg de gesnipperde ui toe en bak heel even mee. Zet het vuur niet te hoog, de ui moet zacht worden niet bruin. Schep de verse tomatenblokjes en de knoflook bij het gehakt en bak heel even mee.

Giet de wijn erbij en laat even pruttelen totdat de alcohol verdampt is. Voeg vervolgens de tomatenpuree, de blikken tomaten en de bouillonblokjes toe. Breng op smaak met vers gemalen peper en oregano. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.

Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. De artisjok en de olijven de laatste 2 minuten meewarmen in de saus. Serveer de saus met de spaghetti en wat geraspte kaas.

Comments are closed.