Tiramisu

Toetjes Comments are Disabled

Er zijn heel veel tiramisu-recepten te vinden op het internet. Het eerste recept is van Donna Hay uit ‘De snelste keuken’. Het bevat geen rauwe eieren, maar slagroom. Het tweede recept is uit de Britste tv-show ‘Return from Tuscany’.

Ingrediënten:
• 425 ml room • 500 g mascarpone • 250 ml koffielikeur • 2 kopjes espresso • 26 lange vingers • cacaopoeder, om te bestuiven

Bereiding:
Klop de room tot zachte pieken. Spatel door de mascarpone en zet weg. Meng likeur en koffie. Doop snel beide helften van de lange vingers in het mengsel en gebruik deze om de bodem van een schaal met 2,5 liter inhoud te bedekken. Schep de helft van het roommengsel over de laag koekjes. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel, leg deze op de laag room en schep er de rest van het roommengsel overheen. Bestuif met cacaopoeder en zet minstens 1 uur voor het serveren in de koelkast. Voor 8-10 personen.

—————————————————————————————- 

Ingrediënten:
• 6 scharreleieren, gesplitst • 200 g suiker • 250 g mascarpone • 250 gr slagroom • 250 ml espresso • 170 ml Marsala (wijn) • 30 – 40 lange vingers • cacaopoeder, om te bestuiven

Bereiding:
Mix de eierdooiers met de suiker totdat ze wit en romig zijn. Voeg de mascarpone aan het mengsel toe. Klop de slagroom tot zachte pieken en schep voorzichtig door het mengsel. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig door het mengsel. Schep 1/3 van het mengsel in een grote schaal.
Meng de Marsala met de koffie en doop zoveel lange vingers in de koffie als je nodig hebt voor 1 laag. Leg de koekjes op de room en schep vervolgens weer 1/3 van de room op de koekjes. Herhaal met nog een laag koekjes en eindig met een laag room. Zet 8 uur in de koelkast en bestrooi met cacaopoeder voor het serveren. Voor 8-10 personen.

Comments are closed.