Bramen-appel crumble

23.09.10

Een crumble kun je eigenlijk met elk soort fruit maken. Een goede herfstcombinatie vind ik bramen met appel. Neem ongeveer 800 g fruit voor 4-6 personen. Serveer de crumble bij voorkeur lauwwarm en met een flinke schep crème fraîche, mascarpone of een bolletje vanille-ijs. Nu ik er aan denk, lobbige vanillevla lijkt mij ook heel smakelijk. Volgens mij had ik iets meer moeten eten tijdens de lunch. Het nadenken over crumble met vanillevla veroorzaakt lekkere trek!

Ingrediënten:
| bereidingstijd 40 minuten | recept voor 4 personen |
• 125 g bloem • 1 tl bakpoeder • snufje zout • 85 g koude boter, in blokjes • 3 el lichtbruine basterdsuiker • 3 el suiker • snuf kaneel (optioneel)
fruit: • 2-3 appels, in blokjes • 300-400 g bramen • 1 el bloem • 1 – 3 el suiker

Bereiding:

Doe de bloem met zout en bakpoeder in een kom. Voeg de boter toe en wrijf de boter met je vingers door de bloem. Ga door tot het mengsel op broodkruim lijkt.

Meng de suiker en kaneel erdoor en zet het mengsel tot gebruik in de koelkast. Als je het mengsel meteen wilt gebruiken zet het dan 10 minuten in de vriezer. Verwarm de oven voor op 190°C.

Meng het fruit met de bloem. Voeg suiker naar smaak toe, afhankelijk van de zuurgraad van de bramen. Doe het fruit in een ovenschaal en bestrooi met het kruimelmengsel. Zet de crumble in de oven en bak in 25-35 bruin en gaar.


Reacties

  1. Lijkt me lekker!! Ga het van de week eens uitproberen wanneer ik tijd heb

  2. Ik maakte dit afgelopen weekend met druiven van eigen struik. Lekker zuur dus wat suiker was niet overbodig maar wel een heerlijk “gebakje” voor de zondagmiddag!

  3. Super mooie kleuren. Yummie!!!

    Groetjes,
    Gabriella

  4. Mooie kleuren. Yummie!!!

Laat een reactie achter