Maak je eigen kookboek

Blog, Boeken 17 comments

MetΒ Blurb kun je je eigen boek maken en uitgeven. Fotoboeken, trouwboeken, blogboeken, pockets en nog veel meer. Dus ook kookboeken. Ik had eigenlijk al een tijdje geleden het plan opgevat om een kookboek te maken als kadootje voor mijn moeder. Ze heeft nu een klapper met printjes van mijn website. Niks mis mee, maar een eigen kookboek is leuker. Blurb bestaat al een aantal jaar. Alleen was het tot een aantal maanden geleden niet mogelijk om je eigen sjabloon voor een pagina te maken. Je moest het doen met kant-en-klare sjablonen.

Ik heb mijn best gedaan om me aan te passen aan het sjabloon, maar het werd een keurslijf waarin ik mijn eigen stijl niet kwijt kon. De vormgeving van het boek wilde ik toch aan laten sluiten bij mijn website. Toen ben ik aan de slag gegaan met de Hema-fotoboekservice. Dit werd ook geen succes. Het bleek erg lastig en daardoor tijdrovend om de tekstblokken een beetje goed op te maken. Mijn vreugde was groot toen ik ontdekte dat Blurb ondertussen wel de mogelijkheid gekregen heeft om eigen sjablonen te maken. Het is nog steeds ontzettend veel werk, maar het eindresultaat is erg mooi geworden.

De kwaliteit van de foto’s is goed en het boek is mooi afgewerkt. Je kunt kiezen voor verschillende formaten en kaften. Ook is er keuze in kwaliteit van papier. En als je eenmaal een boek gemaakt heb, dan kun je er makkelijk twee bestellen om je schoonmoeder ook een plezier te doen. Een mogelijkheid is ook om het boek aan te bieden in de bookstore van Blurb. Dan kunnen anderen ook een exemplaar bestellen. De prijzen zijn alleen nog dusdanig hoog, dat je er niet veel aan kunt verdienen. Dan moet je echt grote oplagen uitgeven, maar zo ver ben ik nog niet. πŸ™‚ Als je nu begint, dan kun je een leuk kado voor de feestdagen maken.

17 Comments

 1. zeg ontzettende sales goeroe, waar blijft nu je opmerking dat je de eerste versie best nog een keer wil afdrukken voor €xx plus verzendkosten. Ik ken je statistieken niet, maar ach, wie niet waaaaaagt….

 2. Ja zeg! Kunnen we eindelijk niet alleen op je website kijken maar je kunsten ook echt in de hand houden en nu bied je dat niet eens aan!

 3. En dan bedoel ik niet gratis en voor niets hoor!

 4. Ik wil zo’n boek!

 5. Wat een leuk idee!! Ik kijk sinds kort op je site. Het boek ziet er erg mooi uit! Complimenten hoor!:)

 6. nou, waar blijft ie?
  ideal, paypal, roept u maar!

 7. En dan kom ik in de ‘ja maar’-fase. Ja maar, hoe zit het dan met de rechten bij gebruik van andermans recepten? Heb ik dat wel netjes gedaan? Ja maar, heb ik dan wel de gerechten uitgezocht waar iedereen op zit te wachten? en zo weet ik er nog wel een paar.

  Ik zal er eens over denken en misschien kunnen jullie in de toekomst dan ook een Maaike van Kessel-kookboek bestellen πŸ™‚

  Ik publiceer eerst de inhoudsopgave wel even, dan kunnen jullie kijken wat er echt nog bij moet πŸ™‚

 8. Pingback: Tweets die vermelden Maaike van Kessel Β» Maak je eigen kookboek -- Topsy.com

 9. En je schoonmoeder heb je er inderdaad een ontzettend plezier mee gedaan Maaike!
  Nogmaals heel erg bedankt, maar dat wist je al.
  Het is echt een hele mooie uitgave geworden en de foto’s van Groningen erbij; echt de moeite waard!
  x An (ook namens Ron)

 10. Wat een leuk idee zeg een eigen kookboek! Ik ben ook meteen aan de slag gegaan bij Blurb. Werkt prima met de zelfgemaakte templates, maar idd wat een werk πŸ™‚ Ik ben een week geleden begonnen maar vraag me af of ik de kerst ga halen haha ! Ik ben ook wel benieuwd naar je inhoudsopgave πŸ™‚

 11. Oh, wat leuk,
  en dan vooral dat je dus ook een kookboek kan maken!

 12. Kijk ook eens op http://www.mijnkookboek.net/. Daar begin je met een online kookboek, als je dat wilt in je eigen layout. Binnenkort kun je het ook laten drukken in enkele eenvoudige stappen. Erg leuk om kado te geven.

 13. En ook via http://www.unibook.com kan je nu een eigen kookboek maken!

 14. Hoi Maaike, wat een onwijs leuk en mooi eigen kookboek heb je gemaakt! Kan mij goed voorstellen dat er veel tijd in is gaan zitten om het te perfectioneren:). Voor wie snel en eenvoudig ook een eigen kookboek wil samenstellen is dit wellicht iets: persoonlijk kookboek maken

 15. is dit GRATIS?

 16. ik weet da da gaat via unibook maar ik kan geen kookboek toevoegen!!:(

 17. @dobo het maken van een kookboek bij Blurb is niet gratis. Maar misschien bedoel je iets anders? Unibook ken ik niet. Met de functie ‘mijn kookboek’ op mijn website kun je je favorieten gerechten bij elkaar houden in een lijstje.