Rigatoni met rundvlees en rode wijn

23.05.09

Ik heb nog steeds geen vakantieplannen gemaakt. Ik had me voorgenomen om daar dit weekend eens voor te gaan zitten, maar ik heb er tot nu nog geen zin in gehad. Het is altijd zo’n gedoe. Op vakantie gaan is heerlijk, maar het werk vooraf is vervelend. Het eerste probleem is al ‘wanneer gaan we?’. Het liefst buiten de Grote Vakantie. Dan is het minder druk, duur en warm. Allemaal voordelen dus. Op mijn werk is het echter tot aan de zomer hartstikke druk, dus in juni er tussenuit gaan is meestal geen optie. Dan wordt het begin juli of toch maar eind augustus – begin september?

rigatoni_chianti

Tweede probleem ‘waar gaan we naar toe?’. Italië, leuk maar al best vaak geweest. Griekenland, slechte bedden. Engeland, ook leuk, maar ja, het weer. Utah en California, te warm in deze maanden. Ierland of Scandinavië misschien? Of toch maar weer eens naar Frankrijk. Het is maar een luxeprobleem, ik weet het. Maar ook luxeproblemen moet je niet onderschatten 😉 .

Een jaar geleden: Succesdip van Lina
Twee jaar geleden: Tajine met gehaktballetjes


Ingrediënten:
| bereidingstijd 45 minuten | 2 personen |
• 1 klont boter (30 g) • 2 tenen knoflook, fijngesneden • 400 g tomatenblokjes uit blik • 175 ml volle rode wijn • 150-200 g rigatoni of penne (pasta) • olijfolie • 150 g tournedos of goede biefstuk, in dunne plakjes • 25 g geraspte Parmezaanse kaas • 1 el (blad)peterselie, gehakt

Bereidingstijd:

Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1-2 minuten. Voeg de tomatenblokjes en de helft van de rode wijn toe en laat 15 minuten zachtjes inkoken. Giet de resterende wijn bij de saus en laat nog 15 minuten zachtjes koken tot de saus is ingedikt.

Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan als de pasta bijna klaar is. Bak het vlees in 2 delen in 20 seconden aan alle kanten bruin. Voeg het rundvlees en de vleessappen toe aan de saus.

Breng de saus op smaak met zout en peper, voeg de uitgelekte pasta toe en schep alles door elkaar. Bestrooi met peterselie en Parmezaanse kaas en serveer direct.

Aangepast recept uit Delicious

Utaste Wijnsuggestie: Château Fleur de Clinet Pomerol
Deze wijn is rijk aan aroma’s met een mooie balans. Zachte smaken van hazelnoot smelten samen met een scala van verse rode vruchten (aalbes, framboos, aardbei, pruim). De wijn smaakt krachtig en vol en heeft een heerlijk lange en smaakvolle afdronk. Château Clinet, gelegen in het hart van Pomerol, maakt deel uit van de meest prestigieuze domeinen van de appellatie. Gesteund door de know-how en beschikkend over een moderne kelder met state-of-the-art technologie, produceert Clinet sinds jaargang 2006 een ‘tweede’ wijn waarvan de druiven afkomstig zijn van wijngaarden van andere producenten van de appellatie. De druiven worden met dezelfde zorg als de ‘eerste’ wijn, Château Clinet, gevinifieerd en gerijpt. Het rijpingsproces vindt plaats in 25% nieuwe houten vaten en 50% vaten van één wijn, teneinde de frisheid en fijnheid van de aroma’s te bewaren.


Reacties

  1. Lekker en makkelijk te maken. Prima 🙂

Laat een reactie achter