Wraps met courgette van de BBQ

Bijgerechten 2 comments

Dit is mijn eerste bijdrage voor het foodblog event van de maand mei. Barbecue is meestal vooral veel vlees, af en toe wat vis of garnalen en als het mee zit nog wat (huzaren)salade. Ik hou altijd van een meer gevarieerde barbecue met voor elk wat wils. Dus vlees en vis, maar ook groenten en vegetarische gerechten.

wrap_bbq

Deze wraps kun je eten als een bijgerecht. Snijd ze eventueel in stukken. Ik gebruik mijn barbecue ook vaak als buitenkeuken. Dan maak ik geen uitgebreide barbecue, maar gewoon één hoofdgerecht. Dan is zo’n wrap (of twee) ook geschikt.

De temperatuur van mijn Weber gasbarbecue is heel goed te regelen. Ik zou deze wraps niet zomaar boven de gloeiend hete kolen leggen. Leg er een stukje aluminiumfolie of een platte barbecueschaal onder.

Een jaar geleden: Rabarbertaartjes met ricotta
Twee jaar geleden: Risotto met groene asperges en gerookte zalm


Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | bijgerecht voor 4 personen |
• 1 courgette • 4 tortilla’s • 1 ui, gehalveerd in dunne ringen • 1 bol mozzarella, in kleine stukjes • 100 g cheddar (of andere pikante kaas), geraspt • jalapeño-pepers • tacosaus • koriander

Bereidingstijd:

Verwarm de barbecue. Snijd de courgette halverwege door (dus niet in de lengte) en snijd vervolgens in de lengte in dunne plakken. Grill de plakken courgette een aantal minuten aan beide zijde op de barbecue. Haal van de barbecue en bestrooi met wat peper en zout.

Pak een tortilla en bedek voor de helft met de gegrilde courgette. Verdeel wat ui, jalapeño-pepers, cheddar en mozzarella over de courgette. Vouw de tortilla dubbel en leg op de barbecue. Grill een minuut of 2-3 aan beide kanten tot de kaas gesmolten is en de tortilla bruin en knapperig is. Serveer eventueel met tacosaus en koriander.

2 Comments

  1. Ik hou meer van groenten op de BBQ dan vlees. Courgettes zijn heerlijk, maakt niet uit hoe jij ze maakt. :-)))

  2. Met een beetje gepriegel ook goed te maken met een grillpan, als het even geen BBQ-weer is 🙂
    Erg lekker!