Van tosti naar pasta

03.03.09

Vorige week heb ik weer eens tosti’s met chorizo en roomkaas op kantoor gemaakt. De overgebleven basilicum, roomkaas, chorizo en geroosterde paprika’s heb ik mee naar huis genomen. ‘s Avonds weer tosti’s eten leek mij niet zo’n goed plan. Dus wat doe je dan met basilicum, roomkaas, chorizo en geroosterde paprika’s? Pasta maken in mijn geval.

Tosti pasta

De geroosterde paprika ben ik uiteindelijk vergeten toe te voegen, maar had er prima bij gekund.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2-3 personen |
• 175-225 g pasta • 1 ui, gesnipperd • 1 el olie • 125 g chorizo, in reepjes • 1 blikje tomatenblokjes • 100 g (Philidelphia) roomkaas • chilipeper • zwarte peper en zout • basilicum, in reepjes

Bereiding:

Kook de pasta in ruim kokend water gaar. Fruit ondertussen de ui een paar minuten in de olie. Voeg de chorizoreepjes toe en bak even mee. Giet het blik tomatenblokjes bij de ui en chorizo. Voeg eventueel nog een scheutje water toe. Laat de saus 5 minuten pruttelen.

Voeg de roomkaas toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met zout, peper en chilipeper. Bestrooi de saus met de basilicum en roer nog even snel door. Serveer met de pasta.

Utaste Wijnsuggestie: Les Hauts de Goelane Bordeaux Rouge
Deze wijn heeft een mooie granaatrode kleur met een neus van rood fruit, geconfijte pruimen en specerijen. De smaak is vol en intens met aangename tannines, tonen van vanille, zeer soepel, goed in balans en een mooie lange afdronk.


Reacties

  1. Heerlijk zo’n pasta á-la ‘wat je nog in huis had’! Komen vaak verassend lekkere gerechten uit voort.

    Heb je misschien zin om deze maand weer mee te doen met het foodblog-event? Wij zijn gastvrouwen deze maand, het thema is reeds bekend gemaakt… Zien we een smakelijke inzending tegemoet?

    Groet,
    Femke en Ivonne

  2. Zowel de tosti als de pastasaus gemaakt ( met de geroosterde paprika’s )
    Heerlijk. Bedankt voor de super recepten

Laat een reactie achter