Chili met zoete aardappel

30 - 60 minuten, Hoofdgerechten, Vegetarisch 1 comment

Een vegetarisch alternatief voor de chili con carne. In deze chili zit smaak en vulling genoeg. Al waardeert niet iedereen bij mij thuis de hoeveelheid groenten in dit gerecht. Bij mij valt het wel in de smaak. Lekker warm herfstvoer.

curry_zoete_aardappel

Ingrediënten:
| bereidingstijd 50 minuten | 4 personen |
• 500 g zoete aardappel (bataat) • 2 (punt)paprika’s, in stukken • 1 ui, gesnipperd • 2 teentjes knoflook, fijngesneden • 1 rode peper, zaden verwijderd en fijngesneden • 1 blik kidneybonen • 1 blik kikkererwten
• 2 blikjes tomatenblokjes • 1 bosje koriander, blaadjes gehakt (steeltjes fijngesneden) • 1 tl cayennepeper + 1 snuf • 1 tl komijn + 1 snuf
• 1 tl kaneel + 1 snuf • peper en zout • 2 el olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de zoete aardappel en snijd in hapklare blokjes. Leg de blokjes in een braadslee of op een bakplaat. Besprenkel met 1 el olijfolie en een snuf komijn, kaneel, cayennepeper, zout en peper. Hussel de blokjes om met je handen en spreid uit tot een enkele laag. Rooster de aardappel 40 minuten in de oven tot de blokje gaar en goudbruin zijn.

Verwarm 1 el olijfolie in een ruime pan. Fruit de ui, paprika en knoflook vijf minuten. Voeg de rode peper, cayennepeper, komijn en kaneel toe. Je kunt de steeltjes van de koriander eventueel fijnsnijden en ook meebakken. Fruit dit alles nog 5-10 minuten.

Laat de kidneybonen en kikkererwten uitlekken in een zeef (en spoel ze af). Voeg de bonen en erwten samen met de tomatenblokjes toe aan de ingrediënten in de pan. Roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de chili 25-30 minuten pruttelen. Als de chili te dik dreigt te worden, voeg dan wat water toe.

Haal de zoete aardappel uit de oven en voeg toe aan de chili. Roer het grootste gedeelte van de korianderblaadjes door de chili en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de chili met de resterende korianderblaadjes, crème fraîche, guacamole en rijst of bijvoorbeeld tortillachips.

Gebaseerd op een recept van Jamie Oliver

One Comment

  1. Hoi Maaike

    Je site erg mooi en fantastische recepten!
    Ik hoop dat er veel meer komt!