Courgette & ricotta pasta

15 - 30 minuten, Vegetarisch 3 comments

Voor de mensen met een courgette-overschot: in deze pasta kun je er weer 1 kwijt. Neem wel een courgette van een normaal formaat. Grote courgettes zijn minder mals en bevatten grotere zaden.Je kunt voor de variatie ook zachte geitenkaas gebruiken in plaats van ricotta.


Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2-3 personen |
• 2 el olijfolie • 1 sjalot, gesnipperd • 1 courgette, in de lengte gehalveerd en in dunne plakjes • 2 teentjes knoflook, fijngesneden • 150 g pasta • wat basilicum • rasp van 1/2 citroen • 25 g Parmezaanse kaas, geraspt + extra
• 25 g pijnboompitten, geroosterd • 125 g ricotta

Bereiding:

Kook de pasta in ruim kokend water al dente volgens de instructie op het pak. Maak ondertussen de saus.

Fruit de sjalot en courgette een minuut of vijf zachtjes in de olijfolie. Voeg de knoflook toe en fruit twee minuten mee.

Giet de pasta af. Houd een klein pastavocht over. Voeg de pasta toe aan de courgette samen met de basilicum, citroenrasp, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Breng op smaak met zout en peper, schep de ricotta erover en schep voorzichtig om zodat de ricotta een beetje heel blijft. Verdun eventueel met wat kookvocht. Serveer en bestrooi met nog wat Parmezaanse kaas.

Gebaseerd op een recept van BBC GoodFood

3 Comments

  1. Goed idee. Ik zit ook met een flink courgette overschot, de teller staat inmiddels op ruim 40…
    Ben nu vooral aan het inmaken en soep ervan maken, dat schiet tenminste een beetje op :).

  2. Dank je voor dit recept, snel klaar en erg lekker!!!

  3. Lekker recept! Snel klaar en vooral passend na het sporten. Die citroenschil in combinatie met de basilicum is super.