Aardbeipannenkoekjes

15 - 30 minuten, Lunch, Ontbijt 2 comments

Voor een beetje zon in de ochtend: aardbeienpannenkoekjes. Je kunt de bloem en bakpoeder ook vervangen door zelfrijzend bakmeel. Als je geen baksoda hebt, laat deze dan achterwege. De pannenkoekjes worden dan iets minder luchtig, maar smaken nog steeds goed.

Bak de pannenkoekjes niet op te hoog vuur. Ze moeten namelijk goed garen, voordat je ze omkeert. Je kunt op de aardbeikant maar heel kort bakken, anders karameliseert de aardbei te veel en dat geeft een beetje een branderige smaak. Ook lekker met plakjes perzik. Al was de aardbei favoriet.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | ongeveer 12 stuks |
• 250 g bloem • 3 el suiker • snuf zout • 1 tl bakpoeder • 1/2 tl baksoda • 475 ml (karne)melk • 2 grote eieren • 4 el gesmolten boter • bakje aardbeien, in plakjes

Bereiding:

Doe bloem, suiker, zout, bakpoeder en baksoda in een kom. Breek de eieren boven de bloem. Begin te roeren met een garde. Voeg de (karne)melk in gedeeltes toe. Roer tot je een glad beslag hebt.

Verwarm een kleine koekenpan. Voeg eventueel een drupje olie of een klein beetje boter toe. Schenk wat beslag in de pan en leg wat plakjes aardbei bovenop. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur goudbruin aan de onderkant. Draai de pannenkoek om en bak hem nog kort aan de andere kant. Serveer met suiker of maple syrup.

2 Comments

  1. Mhh aparte combinatie 🙂 ik ga het eens een keer proberen.