Salade van bloedsinaasappels

< 15 minuten, Salades 2 comments

Ze zijn er weer! Bloedsinaasappels zijn alleen de eerste paar maanden van het jaar te krijgen, maar zodra ze er weer zijn sla ik groot in. De Makro verkoopt de bloedsinaasappels per kistje. De meeste sinaasappels verdwijnen in een glaasje sap.

Voor de afwisseling kun je ze ook verwerken in een dessert of salade. Bloedsinaasappels smaken vaak wat zuurder en frisser dan gewone sinaasappels en dat maakt ze voor mij zo lekker. Mandarijntjes kunnen mij niet zuur genoeg zijn en ook minneola’s vallen in de smaak. Het eerste kistje is leeg; morgen maar weer een ritje naar de Makro dus.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 1-2 personen |
• 4 bloedsinaasappels • 1 (zoete) ui • extra vergine olijfolie • peper

Bereiding:

Snijd de boven- en onderkant van de sinaasappels. Zet de sinaasappels op de platte kant op een plank en snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van boven naar beneden weg. Snijd de sinaasappels vervolgens in dunne plakjes.

Pel de ui en snijd in dunne ringen. Dit kan ook op een mandoline.

Schik de sinaasappelplakjes op een groot bord. Bestrooi met de ui en besprenkel met de olijfolie. Maal wat peper en eventueel een beetje zout over salade.

2 Comments

  1. Ziet er heerlijk uit, ben ook een fan van bloedsinaasappelen, niet zo’n fan van de Makro, maar ga toch maar even kijken.
    Leuke blog overigens met spannende en mooie gerechten.

  2. Heerlijk recept, zelf koop ik mijn bloedsinaasappels altijd via http://www.bloedsinaasappels.nl Heerlijk vers biologisch en ze bezorgen ze gratis aan huis. Wel zo makkelijk aangezien je ze hier in de buurt niet makkelijk kan krijgen