Witvisfilet met citroensalsa

< 15 minuten, Hoofdgerechten, Vis 1 comment

Deze citroensalsa is lekker met gebakken witvis uit de pan. Maar ik kan me voorstellen dat hij helemaal goed smaakt bij vis van de barbecue. De hoeveelheid salsa is voldoende voor vier personen voor over de vis alleen. De salsa kan ook goed over de aardappelpuree en boontjes, maak dan wat meer of eet met z’n tweeën.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 2-4 personen |
• 2 of 4 stevige witvisfilets (bijv. tilapia of pangasius) • olijfolie • zout en peper
voor de salsa: • 1 citroen • 1 el kappertjes • 10 groene olijven, in stukjes
• 2 lente-uitjes, in ringetjes • 2,5 el extra vergine olijfolie • eventueel peterselie

Bereiding:

Snijd beide uiteinden van de citroen en zet hem rechtop op een snijplank. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van boven naar beneden weg. Snijd de citroenpartjes tussen de velletjes uit en snijd de partjes in stukjes.

Doe de stukjes citroen met sap in een kommetje. Voeg de kappertjes, olijven en lente-ui (en eventueel peterselie) toe. Schenk de olijfolie erbij en breng op smaak met peper en voldoende zout.

Verwarm een koekenpan. Smeer de visfilets in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de filets ongeveer 2 minuten aan beide zijden. Serveer met de citroensalsa. Lekker met aardappelpuree en bijvoorbeeld snijbonen/sperziebonen.

Gebaseerd op een recept van Bill Granger

One Comment

  1. Je hebt een superleuke blog. Meteen toegevoegd aan mijn favorieten!