Week 1 – Zuidwest USA

Blog 2 comments

Het was de afgelopen weken een beetje rustig op mijn site. Dat komt o.a. doordat ik 2,5 week naar Amerika ben geweest. Eind april – begin mei is een goede periode voor een bezoek aan Zuidwest USA. Het is dan nog niet zo warm en druk. En je kunt in deze periode de woestijnbloemen zien bloeien. Voor degenen die het leuk vinden, dit is de route die we hebben afgelegd.

Dag 1 – aankomst Phoenix, AZ
Op 21 april zijn we om zes uur ‘s ochtends vertrokken vanuit Groningen met bestemming Sky Harbor Phoenix, Arizona. Via een tussenstop in Londen komen we ‘s avonds aan op het vliegveld van Phoenix. Dat was bijna fout gegaan vanwege een ongeldige Esta-reisverklaring (een S lijkt best veel op een 5, toch?).

Dag 2 – naar Flagstaff, AZ
Na een uitgebreid ontbijt (9 uur tijdverschil maakt dat je ‘s ochtends zin hebt in avondeten) zijn we via de Apache Trail en Sedona naar Flagstaff gereden. Flagstaff is een leuke studentenstad van waaruit de Grand Canyon goed te bezoeken is.


Zuidwest USA weergeven op een grotere kaart

Dag 3 – bezoek aan Grand Canyon
Wij zijn aan de oostkant van de Grand Canyon begonnen. Hier heb je vanaf ‘Desert View’ een schitterend uitzicht. Als je de South Rim volgt kun je regelmatig stoppen en over de rand de Canyon in kijken. Helaas is de schoonheid van de Grand Canyon niet goed in een foto te vatten. In het echt is de Grand Canyon zo ontzettend indrukwekkend, op de foto blijft daar in vergelijking weinig van over.

Dag 4 – naar Las Vegas, NE
Vanuit Flagstaff zijn we via een stuk Route 66 naar Oatman gereden. Daarna omhoog richting de Hoover Dam om van daaruit door te rijden naar Las Vegas.

Dag 5 – Las Vegas, NE
Tja, Las Vegas. Daar moet je toch een keer geweest zijn. Een stad om je over te verwonderen. Aan de ene kant alle pracht en praal. Grote hotels met elk hun eigen spektakel, winkelcentra, dure restaurants en nachtclubs. Aan de andere kant te oude serveersters in sexy pakjes die dikke, rokende, onderuitgezakte Amerikanen bedienen die hun laatste hoop in de gokautomaat gooien.

Dag 6 – bezoek aan Death Valley
Het blijft spannend, een tocht door Death Valley. Voor de zekerheid hebben we toch maar wat extra water en eten meegenomen. Gelukkig was het nog niet zo heel warm (40°C), maar nieuwsberichten over een Canadees stel dat al zeven weken vermist was, maken dat je toch extra oplet (de vrouw is op 8 mei levend teruggevonden). De grote afwisseling van extreme landschappen en temperaturen in combinatie met de spookverhalen, maken dat Death Valley surrealistisch aandoet.

Dag 7 – van Lone Pine naar Buck Meadows
Dat was een tegenvaller. We hadden (tegen beter weten in) gehoopt door de Tioga Pass te kunnen rijden. Helaas was er in jaren niet zoveel sneeuw gevallen. Dus moesten we een heel stuk omrijden om van Lone Pine naar Yosemite te komen. Helaas ook nog eens door een onaantrekkelijk gebied tussen Bakersfield en Fresno. Het glooiende grasland ten noorden van Fresno maakte veel goed.

Dag 8 – bezoek aan Yosemite
Buck Meadows is een gehucht aan de rand Yosemite. Het bestaat uit niet veel meer dan een lodge en een diner. Vanuit hier is Yosemite goed toegankelijk. Was het in Death Valley nog 40°C, in Yosemite hebben we een tocht door de sneeuw gemaakt. Yosemite is een schitterend park al schijnt het hier vanaf juni ontzettend druk te zijn. Graag had ik een beer gezien, maar het is niet gelukt om er een te lokken ondanks de (vergeten) bus Pringels in de auto.

Wordt vervolgd met week 2. Voor de plaatsen waar ik heb gegeten zie Yelp. Later meer over Yelp.

2 Comments

  1. Whooww leuk om te lezen Maaike. En herkenbaar want wij hebben die reis ook gemaakt. Ervaar, geniett, onderga en verwonder je de rest van de reis.

  2. leuk idee Maaike; kunnen we een beetje meegenieten 😉