Pasta met stoofvlees en tomaten

> 60 minuten, 30 - 60 minuten, Vlees 4 comments

Dit is een simpel gerecht en met een snelkookpan is het zelfs snel klaar. Als je meer geduld hebt, kun je dit gerecht ook een paar uur laten stoven. Je kunt deze saus ook goed invriezen. Meestal doe ik dit zelfs met de pasta erbij. Ik kook namelijk altijd te veel pasta. Meestal weeg ik de hoeveelheid pasta niet af, maar gaat het op het oog. Onder het motto ‘better safe save then sorry’, gooi ik vaak nog een klein handje extra erbij.

Om pasta met saus in te vriezen, is het wel aan te raden om de saus met de pasta te mengen. De pasta droogt dan niet uit bij het opwarmen in de magnetron. Voeg voor wat extra smaak nog wat zwarte olijven of kappertjes aan de saus toe.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten of 4 uur | recept voor 4 personen |
• 600 g biologische riblappen, in blokjes van 2 cm • 1 ui, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, fijngesneden • 1 snuf chilivlokken • 1 blik gepelde tomaten • blikje tomatenpuree • 1 glas rode of witte wijn • 1 el oregano
• 1 bouillonblokje • eventueel rozemarijn • scheutje balsamico-azijn • peper en zout • Parmezaans kaas, geraspt • 300 g penne of andere pasta

Bereiding:

Verwarm 1 el olijfolie en bak het vlees (in twee gedeelten) rondom bruin. Schep het vlees uit de pan. Fruit de ui een paar minuten. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en fruit even mee. Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree, wijn, het bouillonblokje, oregano en rozemarijn toe. Breng aan de kook en doe het vlees terug in pan.

Doe de deksel op de snelkookpan en sluit de pan af. Laat de pan druk opbouwen en stoof het vlees 20 minuten. Kook ondertussen de pasta. Zet het vuur onder de snelkookpan uit en laat de druk van de pan. Je kunt rustig wachten tot de druk zakt of zet de pan even onder de koude kraan. Hierdoor zal de druk snel dalen.
of
Stoof het vlees 3-4 uur op heel laag vuur in een braadpan.

Zet de pan met stoofvlees terug op het vuur en laat de saus wat inkoken als hij te dun is. Breng de saus op smaak met zout, peper en een scheutje balsamico-azijn. Serveer met de pasta en geraspte Parmezaanse kaas.

4 Comments

  1. Vanavond dit recept uitgeprobeert en het was heerlijk!! Bedankt voor het recept.

  2. Maaike:
    Mooie site, goeie content. Bravo!
    Gisteren dit receptje gevonden en meteen gemaakt. Leuk, is eens iets anders dan het traditionele stoofvlees, met een aparte zuiderse toets.

  3. Lieve Schat het was genieten

  4. Vandaag gemaakt en idd weereens wat anders dan de stoofvlees die ik normaal maak. Zeker voor herhaling vatbaar. Complimenten Maaike.