Chiliscampi’s met avocadogazpacho

30 - 60 minuten, Hapjes, Vis Comments are Disabled

Deze chiliscampi’s worden geserveerd met een avocadogazpacho. We hebben er voor gekozen om de gazpacho iets dikker te houden waardoor het meer een crème is. De avocadogazpacho is een frisse tegenhanger van de zoete, pittige scampi’s. Verder staat op het bord een bakje met zalmtartaar. Deze gerechten zijn onderdeel van een menu voor 10 personen.

chiliscampis

Bekijk de aflevering ‘Gamba‘ van Keuringsdienst van Waarde om te achterhalen wat nou het verschil is tussen een scampi, gamba of garnaal.

Een jaar geleden: Linguine met verse puttanesca-saus
Twee jaar geleden: Gevulde speculaas


Ingrediënten
| bereidingstijd 40 minuten | 10 stuks |
voor de scampi’s: • sap en 2 tl rasp van 2 limoenen • sap en 2 tl rasp van 1 citroen • 1 1/2 cm verse gember, geraspt • 2 rode chilipepers, zaden verwijderd en fijngesneden • 2 teentjes knoflook, fijngesneden • 2 1/2 el bruine basterdsuiker • zout en peper • 2 el olie • 40 – 50 scampi’s, gepeld (eventueel met staart) • 10 satéprikkers
voor de gazpacho: • 3 rijpe avocado’s • 2 sjalotjes, fijngesneden • 2 tomaten, ontveld en in kleine blokjes • bosje verse koriander, fijngesneden • 1 tl gemalen koriander • 750 ml drinkyoghurt, naturel

Bereiding:

Meng 2 el limoensap en 2 el citroensap met de overige ingrediënten voor de scampi’s tot een marinade. Marineer de scampi’s minimaal 3 uur.

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer 3 helften en roer de rest van het citroensap erdoor. Snijd de rest van de avocadohelften in piepkleine blokjes en roer ze met de sjalotjes, tomaat en koriander door de avocadopuree. Verdun de puree met de drinkyoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Zet de gazpacho tot gebruik in de koelkast.

Verhit een grillpan of koekenpan. Rijg 4-5 scampi’s aan iedere satéprikker en rooster de scampi’s in 6 minuten rondom net gaar. Verdeel de gazpacho over 10 glaasjes en leg op elk een garnalenspies.

Geïnspireerd op een recept uit ‘Proef de winter’

Comments are closed.