Linguine met verse puttanesca-saus

Hoofdgerechten, Vegetarisch 5 comments

Deze week heb ik een goed voornemen. Ik ga weer elke avond zelf koken en gezond eten. Nu denken de meeste van jullie natuurlijk dat ik dat altijd doe, maar de laatste weken is niets minder waar. Drukte op het werk en vooral het laat thuiskomen uit hele land, zorgt ervoor dat mijn eetpatroon de afgelopen weken hard achteruit is gegaan. Saté onderweg (bij een troosteloos wegrestaurant in Leiderdorp), McDonalds, pizza, broodjes bij het tankstation en van de AH-to-Go, restjes uit de vriezer en gebakken eieren. Gelukkig was dit niet elke avond het geval in de afgelopen weken, maar wat mij betreft toch net iets té vaak.

Dus voor deze week heb ik een boodschappenlijstje klaarliggen met in principe voor elke dag een (niet te ingewikkeld) gerecht. Met nog een beetje vrijheid, want ik mag zelf kiezen wat ik op welke dag ga eten. Ik ga ervoor zorgen dat ik op tijd boodschappen doe en dan kan er niks misgaan deze week. Volgende week weer: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Een ding is zeker, ik ben wel klaar met kant-en-klaar eten voor dit jaar.


Oh ja, Es dit is ook een goed gerecht voor jou (zonder de knoflook dan).

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |
• 150 g linguine • 250 kerstomaatjes, in vieren • 2 el kappertjes • 12 groene olijven, in stukjes • 1/2 teentje knoflook, geraspt • klein bosje platte peterselie, fijngehakt • 1 Spaanse peper, zonder zaadjes en fijngesneden • sap van 1/2 citroen • 3 el lekkere olijfolie • zout • eventueel wat fêta, verkruimeld

Bereiding:

Kook de linguine volgens de gebruiksaanwijzig op de verpakking. Meng alle ingrediënten (behalve de fêta) in een grote kom. Breng op smaak met wat zout.

Giet de linguine af en voeg toe aan de ingrediënten in de kom. Schep alles goed om en strooi er eventueel wat verkruimeld fêta over.

Gebaseerd op recept van BBC Goodfood

5 Comments

 1. Prima recept!
  Lekkere frisse smaak en simpel te maken.

  Ik heb besloten dat ik inderdaad ook wel weer eens wat meer mocht gaan koken en wat minder ongezond voedsel moest gaan eten. Ben dan ook erg blij met dit initiatief 🙂

 2. http://en.wikipedia.org/wiki/Puttanesca

  Wel een wat dubieuze naam overigens 🙂

 3. Ja dubieuze naam, maar ook dubieuze ontstaansgeschiedenis. Zou je dit in de Muurstraat ook kunnen vinden? 🙂 Goed om te weten dat er medestanders zijn in het ‘meer-zelf-koken-initatief’. Dat schept weer verplichtingen.

 4. Lekker Mike, dit gerecht moet lukken :-).

 5. Dat dacht ik al wel 🙂