Gordon Ramsay’s Pub Food

Boeken 2 comments

Pub_FoodVrijdagmiddag in de boekwinkel kwam ik het nieuwe boek van Gordon Ramsay tegen. Gordon Ramsay’s Pub Food. Eigenlijk kwam ik voor de nieuwe Jamie Oliver, maar ‘Pub Food’ kon ik ook niet laten liggen.  Samen met Gordon richtte Mark Sargeant drie pubs op in Londen, waar ze (naar eigen zeggen) simpele en eerlijke maaltijden serveren tegen betaalbare prijzen. In dit boek worden hun favoriete recepten gebundeld.

Het boek bevat onder andere gerechten voor aan de bar, hartige hapjes met toast, vangst van de dag, winterkost en vlees uit de oven. Aan pubklassiekers geen gebrek. Van garnalen met mayonaise, zelfgemaakte chips, toast met kaassaus, fish and chips, gehaktschotel met Guiness tot strooptaart aan toe.

Ik vind het een erg mooi boek, met eenvoudige smaakvolle recepten en schitterende rauwe foto’s. De recepten zijn afwisselend, van zware kost tot (iets) lichtere voorjaarsgerechten. Ik krijg meteen zin om mijn koelkast met Ale en Lager te vullen en aan de slag te gaan. 

Begin december ga ik naar Londen. Misschien lukt het wel om bij The Narrow, The Devonshire of The Warrington te eten. Of gewoon bij een van de vele andere pubs.

Deze ‘disclaimer’ wilde ik jullie niet onthouden ‘De bereidingstijden zijn bedoeld als richtlijn; waar mogelijk wordt een beschrijving van de kleur en structuur gegeven, maar de lezer zal zelf moeten beoordelen of een gerecht gaar genoeg is’. Ik denk dat ik deze ook op mijn website ga plaatsen.

2 Comments

  1. Pingback: Tweets die vermelden Maaike van Kessel » Gordon Ramsay’s Pub Food -- Topsy.com

  2. Klinkt goed, altijd in voor Pub Food, makkelijk, snel en lekker. Er zijn in Nederland helaas maar weinig cafés waar je een lekkere maaltijd kunt eten.
    St Anneke natuurlijk uitgezonderd…