Fijn Frans ontbijt

Blog Comments are Disabled

Oh oh, wat is het toch fijn om weer in Frankrijk te zijn. Na vorig jaar vakantie te hebben gevierd in Amerika (wat fantastisch was en waar ik elk moment naar terug wil), is Frankrijk op culinair gebied een verademing. Op zaterdagavond aangekomen in Biron en op zondagochtend meteen naar de markt in Issigeac. Wijn, kaas, fruit, honing en oesters in overvloed. Ik heb meteen flink ingeslagen. Het is alleen lastig om niet té veel me te nemen. Hoeveel kaasjes kan een mens eten in twee weken?

ontbijt

Een ander pluspunt van Frankrijk is het brood. Knapperig, vers brood. Elk ochtend wordt er vers brood bezorgd bij ons huisje. Voor mij is dit het ultieme ontbijt: versgebakken pain aux noix met een dun plakje roomboter met zeezoutkristallen en een kopje koffie. Vast niet traditioneel Frans, maar wel lekker.

Comments are closed.