Tortilla’s met limoen-kip en guacamole

Hoofdgerechten, Vlees Comments are Disabled

Vanavond moest er al vroeg gehockeyed worden. Eens in de twee weken in het voorjaar en in de herfst, doe ik mee met de bedrijfshockeycompetitie. Altijd erg gezellig en het kost minder tijd dan de zondagcompetitie. Het was vanavond nog een aangenaam temperatuurtje ook (in tegenstelling tot twee weken geleden toen het 4°C was).

tortilla_limoen_kip

Vroeg hockeyen betekent wel snel eten en iets kiezen dat niet te zwaar op de maag ligt. Het werden deze tortilla’s met limoen-kip en zelfgemaakte guacamole mét meergranen-tortilla’s van de AH. Het was voor het eerst dat ik deze meergranen-tortilla’s zag liggen bij de AH. Ik ging er vanuit dat de granen vast een goede bijdrage zouden leveren aan het energieniveau gedurende de wedstrijd. We hebben ons best gedaan, maar we konden toch echt niet op tegen het team van ‘De Bank’ dat voornamelijk uit geleende (ex-Heren 1) spelers bestond. De eindstand was 4-1. Volgende keer beter!

Een jaar geleden: Quinoa rijst pilaf met geroosterde tomaat, dille en halloumi
Twee jaar geleden: Citroen-artisjoksalade


Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten + marineren 15 minuten | 4 personen |
• 4 kipfilets, in repen • sap van 2 limoenen • flink gemalen zwarte peper • 1 tl gemalen komijn • 1 tl gemalen komijn • zout • 1 el olie • tortilla’s, 4 grote of 8 kleine
Voor de guacamole: neem kant-en-klare of • 2 avocado’s • 1 teentje knoflook • klein scheutje tabasco • 1 tl komijn • bosje verse koriander of eventueel 1 tl gemalen koriander • zout • sap van 1/2 limoen
Voor de garnering: • sla, in stukjes • tomaat, in blokjes • jalapeno-pepers • Griekse yoghurt

Bereiding:

Meng het limoensap met de zwarte peper, komijn, koriander, snufje zout en de olie. Leg de kipreepjes in deze mariande. Schep alles om en laat een kwartier (of eventueel iets langer) marineren.

Als je zelf guacamole maakt, doe dan alle ingrediënten voor de guacamole in het hakbakje van de keukenmachine/staafmixer. Hak alles tot je een smeuïge guacamole hebt, maar waar nog wat stukjes avocado in zichtbaar zijn.

Verwarm de grillpan (of een koekenpan) en grill de kipreepjes aan beide kanten tot ze gaar zijn. Verwarm ondertussen de tortilla’s in een koekenpan of eventueel in de magnetron (zie verpakking).

Om te serveren, zet de sla, tomaat, jalapeno-pepers en yoghurt in bakjes op tafel. Geef iedereen één of twee tortilla’s en wat gegrillde kip. En vullen maar.

Comments are closed.