Pittige garnalen-krabquiche

Hartige taart 3 comments

Room, kaas, en eieren zorgen er voor dat hartige taarten vaak behoorlijk machtig zijn. Deze hartige taart is verrassend anders. De koriander en limoenrasp maken het in combinatie met de garnalen en krab tot een bijna frisse quiche.

Zeker voor herhaling vatbaar. Ik denk dan aan garnalen-krabquiche, zon op het dakterras en een glaasje koude droge witte wijn. Laat die zomer maar komen!

Ingrediënten:
| bereidingstijd 60 minuten | 2-4 personen |
voor het korstdeeg: • 270 g bloem • snuf zout • 120 g koude boter, in blokjes •75 ml ijskoud water
voor de vulling: • klontje boter • 3 bosuitjes, in dunne ringen • 1 rode peper, zaadjes eruit en fijngesneden • 250 g middelgrote, rauwe garnalen • 170 g krabvlees uit blik • 200 ml slagroom • 3 grote eierdooiers • 3 el verse, fijngehakte koriander • rasp van 1 limoen


Bereiding:

Maak eerst het korstdeeg. Doe de bloem met de boter en een snufje zout in een kom (van de keukenmachine). Wrijf met je vingers het deeg tot een kruimelig mengsel of laat de keukenmachine dit voor je doen. Voeg het water toe en kneed het deeg tot een samenhangende bal. Leg minimaal 15 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem vier kleine quichevormpjes of één middelgrote en vet ze eventueel in. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de quichevorm(pjes). Prik de bodem een aantal keer in met een vork en zet de vorm(pjes) nog 10 minuten in de vriezer.

Leg bakpapier op de deegbodem(s) en er verdeel wat blindbakvulling (rijst, bonen, keramische korrels) over. Bak de deegbodem(s) 15-20 minuten (ga ondertussen verder met stap 4), haal uit de oven en verwijder het bakpapier en de blinde vulling.

Fruit de bosui en peper 2-3 minuten op matig vuur in een klontje boter. Voeg de garnalen toe en bak ze 2 minuten mee. Haal de pan van het vuur. Schep de krab erdoor en breng op smaak met wat peper en zout.

Meng de slagroom met de eierdooiers, koriander en limoenrasp. Schep het garnalen-krabmengsel in de taartbodems en schenk het roommengsel erover. Bak als je kleine vormpjes gebruikt 15-20 minuten. Bij een grote vorm heeft de vulling ongeveer 30-40 minuten nodig om te stollen. Laat voor het serveren 10 minuten rusten.

Gebaseerd op een recept uit Delicious Magazine

3 Comments

  1. Taart afgelopen weekend gemaakt, zalig!
    Bedankt voor het heerlijke recept, nu het weer nog beter!!!!

  2. Dat komt vanzelf goed. We moeten gewoon geduld hebben.
    Al kan ik haast niet wachten.

  3. Pingback: Pittige garnalen-krabquiche & Achterhoeks Goud Moj's Kieken Rosé - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food