Tomatige tomatensoep met pesto

Soep Comments are Disabled

Tja, wat moet ik hier aan toevoegen. Gewoon lekkere tomatensoep.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 4 personen |
• 2 el olijfolie • 2 tenen knoflook, gesnipperd • 60 g sud-n-sol tomaatjes • 3 blikken tomaten • 1 tl suiker • 500 ml water • 2 bouillonblokjes • peper • 125 ml crème fraîche • lekkere pesto • zonnebloempitten

Bereiding:

Verwarm de olie in een pan. Voeg de knoflook toe en laat op laag vuur zacht worden. Voeg in grove stukken gesneden sud-n-sol tomaatjes toe. Giet de blikken tomaten in de pan, voeg water, suiker en bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de helft van de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper. Serveer de soep met een schep pesto, crème fraîche en wat eventueel wat zonnebloempitten.

Comments are closed.