Salade met Stilton en gegrilde peer

Salades Comments are Disabled

Nederlanders staan er om bekend dat ze altijd wel iets aan te merken hebben op het weer. In het voorjaar wordt geklaagd dat de lente te lang op zich laat wachten. Als het dan in april-mei zomers mooi weer is, dan is het al snel weer té warm (en té droog). Deze zomer was natuurlijk weer de ‘slechtste zomer allertijden’. De statistieken van het KNMI worden er gretig bij gehaald om de klachten over het weer nóg meer kracht bij te zetten. Maar op het weer van afgelopen zaterdag heb ik absoluut niks aan te merken.

Op dat van vrijdag trouwens ook niet. Eind september lunchen op het terras (dat is nog niet heel uitzonderlijk). Vrijdagmiddag vergaderen en borrelen op het dakterras van kantoor is best fijn. Zaterdag na de grote schoonmaak en inkoopactie de krant lezen op een ligbedje is helemaal niet verkeerd. Maar ‘s avonds ook nog buiten eten bij Dinercafé Diep is toch wel bijzonder. Ok, we werden een beetje geholpen door een kleine heater en de grappen van Timo. Om 23 uur werd het toch wel echt te koud. Maar lekker was het wel.

Ingrediënten:
| 15 minuten | 2 personen |
• 1 zakje sla met rucola • 2 handperen • 110 g Stilton • 30 g walnoten, in stukjes • 1 1/2 el walnootolie • 1 1/2 el olijfolie • 1 el (sherry)azijn • 1/2 tl mosterd • 1/2 tl honing • zout en peper

Bereiding:

Schil de peer, halveer de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de peer helften doormidden zodat je twee plakken krijgt. Snijd de grootste plak weer door de helft (foto schept misschien meer duidelijkheid). Verwarm de grillpan.

Grill de plakken peer 2-3 minuten aan beide kanten tot er een grillpatroon op staat. Klop een dressing van de olie, mosterd, azijn, honing, zout en peper.

Verdeel de sla over twee borden. Schep er een klein beetje dressing overheen. Verkruimel de Stilton over de salade. Leg op elke salade gegrilde plakken peer. Strooi walnoten over de salade en besprenkel tot slot met de rest van de dressing.

Comments are closed.