Tournedos & Kreeft

Uit eten 6 comments

Ik vind het eigenlijk best een goed idee, een restaurant met alleen tournedos en kreeft op de kaart. Als ik uiteten ben dan lonkt de kreeft op de kaart regelmatig naar mij. Meestal bestel ik echter toch iets anders, omdat mijn portomonnee het niet eens is met mijn eerste keuze. Tournedos en kreeft zijn toch luxeproducten en daar hangt een prijskaartje aan.

broodjes

Restaurant Red lijkt misschien het toppunt van decadentie, maar is dit zeker niet. Ze bieden hun gerechten tegen dusdanige schappelijke prijzen aan dat ook het ‘gewone’ volk een keer kan genieten van een kreeft met ‘Beurre du Chef’ of een tourndedos met huisgemaakte bearnaisesaus. En voor als je niet kunt kiezen, hebben ze ook nog een Surf & Turf (halve kreeft met een tournedos, kreeft mag ook vooraf). Het grote voordeel van maar twee gerechten op de kaart is dat je je inkoop daar goed op aan kunt passen.* Dat is is gunstig voor de prijs en dat is weer fijn voor mij.

Afgelopen zaterdag heb ik heerlijk genoten van mijn kreeft met Beurre du Chef, huisgemaakte frietjes en salade. Prosecco erbij, alerte en vriendelijke bediening en goed gezelschap. Resultaat: een in en in tevreden Maaike.

Noot: na het lezen van een stukje in de Dikke van Dam over kreeft is mijn enthousiasme voor kreeft toch weer even getemperd. “.. de Canadese die je in de stad krijgt hebben een lange reis gemaakt. Die komen hier in hun doosjes meestal meer dood dan levend aan, ‘flauw’ zeggen ze dan – zeg maar ziek. Bij groothandels en enkele restaurants gaan ze dan in homaria, waar ze in leven worden gehouden, maar dat is dan ook alles.” Het is maar goed dat ik niet voor het eten in de Dikke van Dam gelezen heb. 🙂

*van mijn huisgenoot moet ik dit even wat duidelijker uitleggen. Twee gerechten betekent een smalle kaart. Je hoeft dus niet een breed assortiment aan verse ingrediënten op voorraad te hebben. Dit bespaart kosten, omdat jij bijvoorbeeld minder hoeft weg te gooien. Je kunt je voorraad makkelijker op maken.

6 Comments

 1. klinkt goed! Ik zou bijna zin in kreeft krijgen 🙂

  bot-test van je site gehaald trouwens?

 2. Ja, want hij werkte niet zo goed bij iedereen. Ik ben even aan het kijken of ik nu last krijg van bots. Anders toch maar weer een andere oplossing verzinnen.

 3. inderdaad, klinkt goed.
  blijf me verbazen over al deze eet-content…..geinig!

 4. Het fijne van eten is dat je het elke dag moet doen 🙂

 5. Ik verlang nu al weer naar het volgende etentje! Maar nu in Groningen…
  Axel.

 6. Japanner? Of maar weer eens iets anders?