Mijn nieuwe aanwinst!

Blog, Salades 3 comments

Al jaren wil ik een keukenmachine. Maar ja, die zijn niet goedkoop. Met een staafmixer, een handmixer, (Microplane) raspen en twee handen (om te kneden) kom je ook een heel eind. En toch, na de zoveelste keer pijn in mijn armen van het wortels raspen voor deze salade, had ik er genoeg van. Ik wilde ook gewoon ‘zoef, zoef, zoef’ én klaar zijn je geraspste wortels (deeg, slagroom, pesto, tapenade, pannekoekenbeslag etc.)  

Eén van de zussen van Kamphuis Kookgereedschap (A-brug, Groningen) gaf de doorslag: “Waarom wachten als je er nu al van kan genieten?”. Daar ben ik het nou helemaal mee eens. (Thea vertelde me dat haar Magimix al 30 jaar meegaat, dus ik kan er maar beter op tijd bij zijn 🙂 ) Ik heb een tijdje getwijfeld of ik voor 3200 of de 4200 zou gaan. Ook voor deze keuze had ze een goed advies: “Als je met z’n tweeën bent, dan kun je het best kiezen voor de 3200. Die neemt minder plaats in op het aanrecht. En wil je grotere hoeveelheden klaarmaken, dan leeg je de kom toch gewoon tussendoor.”. Daar had ik dan weer niet over nagedacht.

Nu elke dag maar iets uitproberen. Tussenstand tot nu toe: wortels geraspt voor de salade, eiwitten en beslag geklopt voor appelbeignets, pastadeeg gekneed voor ravioli (recept komt morgen). Over een paar weken kan ik jullie dan laten weten wat ik van mijn nieuwe keukenmachine vind. Heeft iemand ervaring met de sapcentrifuge die je er bij kunt kopen?

Dit is de geraspte wortelsalade zoals ik hem meestal maak. En ook ik ben er een beetje aan verslaafd. Je kunt eventueel ook nog een gekookt eitje of kipfilet of tofu of fêta of ‘wat je maar kan bedenken’ toevoegen.

Wortelsalade met avocado

Ingrediënten:
| Bereidingstijd met Magimix 5 minuten, zonder 15 minuten | 1-2 personen (ik eet dit in mijn eentje)|
• 1 rijpe avocado • 2 – 3 winterwortels • zout en peper • 1 -2 el zonnebloem-, pompoen- of pijnboompitten • scheutje tabasco of andere pepersaus of wat scherpe mosterd • scheutje (balsamico)azijn • scheutje olijfolie • eventueel wat citroensap

Bereiding:

Haal de avocado uit de schil en snijd in blokjes. Rasp de wortels. Meng de avocado, wortel en pitten in een kom.

Breng de salade op smaak met zout, peper, olie, azijn, citroen, mosterd/tabasco. Je kunt ervoor kiezen om de salade eerst een tijdje in de koelkast te zetten om de smaken beter op elkaar in te laten werken, maar meteen eten is ook geen enkel probleem. Ik kan meestal toch niet wachten.

3 Comments

 1. Hej Maaike,

  ik heb nu ook sinds enige tijd zo’n mooie machine in huis.
  Super-content over het ding, maar ik slaag er toch maar niet in om slagroom stijf te kloppen, meestal krijg ik een extra voorraad boter in de plaats.
  Heb jij enige tips?

  mvg, Koen

 2. @Koen Ik moet toegeven dat ik nog nooit slagroom geklopt heb in mijn magimix. Daar pak ik altijd mijn handmixer voor (geeft minder afwas). Maar ik zal het eens proberen. Kijken of het mij wel lukt. Wordt vervolgd.

 3. Lekkere salade.Was inderdaad ook erg blij met mijn keukenmachine (Kenwood). 🙂