Nashville Tennessee

Blog 6 comments

Even een korte post vanuit Nashville Tennessee (het is jammer dat ik jullie niet kan laten horen hoe ze dat hier uitspreken, misschien kan ik een audioclipje toevoegen). Het is een hele aparte ervaring om hier te zijn. Alle clichés van het platteland kom je hier tegen. Dikke mensen, cowboyhoeden, lage opleiding, grote auto’s, sportfanaten (vooral kijken), vet eten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is wel geweldig om dat allemaal een keer te zien. We zitten in Hilton Hotel Nashville downtown. Dit is een erg chique hotel in downtown Nashville. We kijken vanuit onze kamer uit op Broadway waaraan alle countrycafé’s gevestigd zijn. Elke bar heeft zijn eigen podium waar vanaf een uurtje of zes (in het weekend eerder) country-artiesten optreden. Iedereen lijkt hier country-fan te zijn. In de Ernest Tubbs record shop verkopen ze honderden cd’s van beroemde country-artiesten waar wij nog nooit van gehoord hebben. Er is zelfs een heel museum aan deze artiesten gewijd. Het enige echt leuk daar was een auto van Elvis Presley (met tv), zijn gouden piano en een Cadillac van Webb Pierce (wie?).

Het eten hier is echt niet lekker. Vet, vet en veel. Ik begrijp nu wel wat beter waarom veel mensen hier zo dik zijn. Je moet echt heel erg je best doen om gezond te eten. Zelfs over de salades zit veel meer dressing, kaas etc. dan we in Nederland gewend zijn. Ook het brood is vies. Te zoet en klef. Vandaag bij de Starbucks een holiday special gehad ‘Pumpkin Spice Latte’. Daar word ik dan wel weer blij van. Ze doen hier met name aan Southern Cooking. Fine Dining, daar houden ze niet van. Typische Southern gerechten zijn pulled pork, hush puppies (kleine gefrituurde maisbroodjes), catfish (meerval), crab cakes en fried green tomatoes. Hier kun je wat recepten vinden als je zoekt op Southern cooking.

Volgende keer meer en dan zal ik ook een foto toevoegen.

6 Comments

 1. Hoi!

  Nashville? Hoe raak je daar zo verzeild?

  Vooralsnog kunnen we Nashville dus niet op het lijstje van culinaire hotspots zetten? 🙂
  Spijtig. Catfish en crab cakes klinken overigens niet te slecht, maar misschien dat het na een paar dagen gaat vervelen 😉

 2. Ach, je kunt altijd nog langs Mickey D’s gaan… Dat schijnt overal ter wereld dan toch gelijk te zijn… 😉

  Leuk om te lezen wat je van Amerika vind, overigens! Ben ook benieuwd naar de foto’s!

 3. Vergeet niet om een Blueberry Muffin te nemen bij Starbucks. En maak je geen zorgen om je gezondheid, in NY komt dat helemaal goed zodra je naar binnen stapt bij Whole Foods.

 4. Nou gelukkig maar, want ik begon me al zorgen te maken. Ik moet al bijna mijn riem een gaatje losser doen. Ik ben nu bezig aan een zakje Jelly Beans. Tot nu toe is Butter Corn-smaak favoriet! Wel lekker bier hier trouwens. Er zit een brouwerij op Broadway die zelf zes soorten maakt. Vooral het donkere bier is goed. Karaoke is hier helemaal niet leuk, want iedereen hier kan zingen. Dus ik doe maar niet mee 🙂

 5. Blue Moon en Sierra Nevada zijn bij ons favoriet of van die fijne grote Corona’s…veel plezier nog!

 6. Wel lekker ja die Jelly Beans. Welke smaak kreeg ik ook alweer van je?
  Veel plezier nog in NY en we spreken elkaar nog!

  één van je congres-genoten