Verlanglijstje

Boeken 2 comments

Mijn kookboekverzameling is al best groot. Niet als je het vergelijkt met Johannes van Dam (60.000 boeken) of Nigella Lawson (ik weet niet hoeveel ze er heeft, maar van de tv-serie ‘Nigella Bites’ weet ik dat ze een hele grote kast met kookboeken heeft). Maar als ik het vergelijk met de verzameling van bekenden, dan wel. Toch heb ik een verlanglijstje met een aantal nieuwe boeken. Twee ervan zijn al uitgebracht. De anderen verschijnen binnenkort.

  • Fresh – Annabel Langbein Gekregen! Vandaag in de winkel zien liggen. “In dit mooie boek gebruikt Annabel haar eigen tuin als bron voor culinaire inspiratie. Met het grote aanbod aan seizoensoogst heeft ze een reeks gerechten en menu’s voor elk jaargetijde samengesteld. Deze ‘verse’ benadering in combinatie met Annabel Langbeins verfrissende en innovatieve manier van koken resulteren in een fris en bruikbaar kookboek.” Daar ben ik het wel mee eens.
  • The Perfect Scoop – David Lebovitz Binnen (nu de ijsmachine weer veel wordt gebruikt, lijkt dit me wel wat). “Ripe seasonal fruits. Fragrant vanilla, toasted nuts, and spices. Heavy cream and bright liqueurs. Chocolate, chocolate, and more chocolate. Every luscious flavor is grist for the chill in David Lebovitz’s ecstatic guide to the pleasures of homemade ice creams, sorbets, granitas, and more. With an emphasis on intense and sophisticated flavors, an international flair, and a bountiful helping of seasoned technique, this collection of frozen treats ranges from classic and comforting (Chocolate Sorbet) to contemporary and cutting edge (Mojito Granita).”
  • Over Eten & Koken (Wetenschap En Cultuur In De Keuken) Gekregen – Macgee Harold (need I say more?). “Een goudmijn aan informatie over elk ingrediënt en elk kookproces, met het antwoord op alle vragen die je maar ooit over eten zou kunnen hebben. Er zit geen enkel ‘recept’ in, maar ik beschouw het als een van de belangrijkste culinaire boeken ooit geschreven. – Jamie Oliver.”
  • Recipes from a 3*** Chef – Gordon Ramsay  Gekocht (een must have, op een ander verlanglijstje staat ook nog eten bij Gordon Ramsay at Hospital Road). Publicatie 5 oktober. “Gordon’s exceptional talent and culinary expertise is explored in this exquisite portfolio, which unveils his most celebrated recipes. The book showcases 50 of his classic recipes presented, as they would be in one of his restaurants and captured in 250 images by Quentin Bacon. The second part of the book features a comprehensive guide to all the recipes and step-by-step instructions on how to recreate the dishes at home.”
  • Jamie at Home – Jamie Oliver  Gekocht (ik heb al zijn andere boeken ook, dus deze hoort er ook bij). Publicatie 6 september. “This book is very close to my heart. It’s about no-nonsense, simple cooking with great flavours all year round. When I began writing it, I didn’t really know what recipes I would come up with, but something began to inspire me very quickly… my vegetable patch!” 
  • Nigella Express – Nigella Lawson  (twijfelgeval, ik vind de recepten van Nigella niet altijd even goed. Dus eerst even doorbladeren). Publicatie 20 oktober. “In Nigella Express helpt Nigella ons op fabuleuze wijze tijd te besparen. Dit nieuwe kookboek is een bron van geluk voor iedereen die wil koken maar daar de tijd niet voor kan vinden, de droom van elke werkende moeder, en de veel te drukke mens van tegenwoordig.”

Welke kookboeken staan op jullie verlanglijstje? Laat het me weten, misschien kan ik de mijne dan nog uitbreiden!

2 Comments

  1. Het book van MacGee schijnt inderdaad onmisbaar te zijn. Daar ben ik eigenlijk ook wel heel erg in geinteresseerd. Ik heb ook “DeDikkeVanDam”, en dat is ook al een aardige start in warenkenns. Jamie Oliver’s boeken vind ik vaak mooie plaatjes hebben, maar de recepten trekken me meestal niet zo.

    Persoonlijk lijkt mij Gordon Ramsay’s “Recipes from a 3 *** chef” erg interessant. Verder het boek “La Pizza” van Nikko Amandonico (omdat ik pizza erg lekker, en nog steeds niet uitgeexperimenteerd ben). En ik ben altijd op zoek naar leuke recepten uit Italie, liefst oorspronkelijke recepten, dus als ik daar nog een keer een boek over vind, dan….

  2. De Dikke van Dam heb ik inderdaad ook al in mijn kast staan. Leuk naslagwerk. La Pizza ken ik nog niet. Klinkt interessant.