Salade met fêta, prosciutto en perzik

Salades Comments are Disabled

Zat ik anderhalve week geleden nog in twijfel waar we naar toe zouden gaan op vakantie, ben ik nu weer terug van een heerlijke week Côte d’Azur. Het was een kampeervakantie, met zon, zee, strand, rosé en lekker eten. We hebben vier keer zelf gekookt en we zijn vier keer uiteten geweest. Dus een goede afwisseling.
Uitgebreid winkelen in Franse supermarkten is heus geen straf! We moesten ook genoeg tijd doorbrengen in de E.Leclerc, omdat onze rosé tijd nodig had om te koelen tussen de frietjes in de vriezer. We hebben elke dag een ander Frans kaasje gegeten. Om ze allemaal uit te proberen moet ik waarschijnlijk 100 dagen op vakantie. Zoveel keuze. Waarom hebben we niet van die fijne grote supermarkten in Nederland?

Deze salade hebben we zelf in elkaar gedraaid met rijpe Franse perziken. Lekker simpel voor op de camping. 

De ingrediënten zijn ongeveer voor 2 personen. De hoeveelheden komen niet zo nauw.  

Ingrediënten:
• zakje gemengde sla met rucola • 150 g fêta op olie • 3 rijpe perziken • 100 g prosciutto • 2 el pijnboompitten • 2 el balsamico-azijn

Bereiding:
Maak een dressing van 2 el balsamico-azijn en 6 el olie van de fêta. Meng 3 el dressing door de sla. Verdeel de sla over de borden. Scheur de prosciutto in repen en leg op de sla. Snijd de perzikken in partjes en verdeel samen met de fêta over de sla. Bak de pijnboompitten in een koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren en strooi ze over de salade. Sprenkel er nog wat dressing over en de salade is klaar om te eten.

Comments are closed.