The F-Word

Boeken, Hapjes, Vegetarisch 3 comments

Gordon Ramsay heeft weer een nieuwe tv-show op de Engelse zender Channel 4 ‘The F-Word’ genaamd. Over welk F-Word gaat deze tv-serie nou eigenlijk? Het antwoord is Fast Food. (Wie vaker naar Gordon heeft gekeken weet dat hij ook veelvuldig gebruik maakt van een ander f-word dat niks met eten te maken heeft.) Gordon’s nieuwe missie is het Britse volk er van overtuigen dat koken echt niet moeilijk is en dat je ook in korte tijd wat lekkers én gezonds op tafel kunt zetten.

Dat weet ik natuurlijk al jaren, maar de Britten weten dat blijkbaar toch nog niet allemaal. Britten koken met hun oven heb ik afgelopen week in Engeland gemerkt. Op elke verpakking staat hoe je de inhoud moet bereiden in de oven. Dit geldt voor potato wedges (wat nog wel logisch is), maar ook voor diepvrieserwtjes, verse hamburgers, worteltjes en noem maar op. Er komt geen pan meer aan te pas, als het aan de verpakking ligt. Verder eet een groot deel van de Britten erg ongezond. Kant-en-klare maaltijden, diepvriespizza’s en ook de vette ‘fish and chips’ vinden gretig aftrek, terwijl in Engeland ook zoveel lekker vers eten te krijgen is. De supermarkten hebben een veel uitgebreider assortiment dan bij ons qua groenten, zuivel, vlees en vis.  Het excuus dat mensen vaak geven is dat ze het te druk hebben om zelf te koken. Gordon laat echter wekelijks zien dat je in 15 -20 minuten heel wat zelfgemaakte maaltijden op tafel kan zetten. Dus tijdgebrek is geen excuus meer! Zolang de serie nog niet op de Nederlandse tv wordt uitgezonden, kun je op de website recepten vinden en filmpjes bekijken

Bij de nieuwe tv-serie hoort ook een kookboek dat ik voor een fijn prijsje heb mee kunnen nemen uit Londen. Daaruit vandaag een recept voor caponata. Hiermee kun je je 5-a-day-veggie-tax makkelijk halen. Dit is officieel een antipasta, lekker met wat brood. Je kan het echter ook als groenten serveren bij bijvoorbeeld geroosterde vis.

3 Comments

 1. ik vind op de website mijn receptje niet wat ik wil hebben.
  iemand enig idee waar ik hem kan vinden, het gaat op het recept: grietfilet met slalotjes en tomaten.
  ik heb deze net gezien op RTL 4 🙁 maar ik vind het recept nergens

 2. hoi Mandy,

  ik ben ook op zoek ernaar.
  Ik heb nu de Engelse versie gevonden, misschien heb je daar wat aan?
  http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/gordon-ramsay/herb-crusted-fillet-of-brill-recipe
  groetjes en smakelijk!

 3. Ziet er lekker uit dit recept. Ik zal het eens maken.