Gamba’s met jalapeño-mayonaise ♥

Hoofdgerechten, Sausjes, spreads en dips, Vis Comments are Disabled

Afgelopen vrijdagavond hebben we heerlijk gebarbecued op het dakterras. Ingrid had gerekend op een echte ‘mannen-barbecue’. Dat is een barbecue met grote hoeveelheden vlees, bij voorkeur van ‘de Kiloslager’. Nu is er niks mis met vlees op de barbecue, maar koop dan wel wat lekkers. Bijvoorbeeld een entrecôte (wrijf in met grof zeezout en verse rozemarijn) of pittige dunne worstjes en niet die eeuwige speklapjes of dikke vette braadworsten.
Om een beetje tegemoet te komen aan de wensen van de ladies (en natuurlijk ook de mannen) hadden we ook gamba’s, tonijn en zalm van de grill. En pakketjes met gegrilde paprika met mozzarella. Deze jalapeño-mayonaise is niet alleen lekker bij de gamba’s, maar ook bij andere soorten vis of vlees. (red. Hoeveel punten levert jalapeño-mayonaise op met Scrabble? hihi)


Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten |4 personen |
• 500 g reuzengarnalen (rauw, ongepeld uit de diepvries) • 2 teentjes knoflook • 2 el olijfolie • 6 el mayonaise • 2 el jalapeño-pepers •  gemengde kruiden (bijv. 2 muntblaadjes, 4 basilicumblaadjes, paar takjes bieslook, ik pak altijd verschillende kruiden van mijn dakterras) of een zakje koriander • 1 el limoensap

Bereiding:

Marineer de garnalen met de knoflook en olijfolie.

Pureer met de staafmixer de mayonaise, kruiden en limoensap tot een mooi sausje. Breng op smaak met zout en peper.

Grill de garnalen aan spiesjes op de bbq of bak ze in de koekenpan een paar minuten op hoog vuur. Serveer met de jalapeño-mayonaise.

geïnspireerd op recept van ah

Comments are closed.