Taartje met appel en geitenkaas

Hartige taart, Hoofdgerechten, Vegetarisch 1 comment

Ok nog eentje dan en dan houd ik voorlopig op met kleine taartjes. Beloofd! Ik had toevallig nog zachte geitenkaas en een appel liggen. Daar moet ik toch iets lekkers mee kunnen maken?

Taartje met appel en geitenkaas

Ingrediënten:
| bereidingstijd 40 minuten | 2 personen |
• 90 g bloem • 40 g koude boter, in blokjes • snufje zout • 1 Braeburn appel (of een andere fris zure appel) • 50 g zachte geitenkaas • 50 ml melk • 1 ei • 1 takje (citroen)tijm • honing

Bereiding:

Meng de bloem met de in stukjes gesneden boter en een snufje zout. Wrijf met je handen of een keukenmachine tot een kruimig mengsel. Voeg 2 el koud water toe en kneed het tot een samenhangend deeg. Leg de bal deeg 15 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C.

Verdeel het deeg in tweeën en rol beide helften uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed twee vlaaivormpjes met losse bodem van 12 cm doorsnede en een hoogte van 2 cm met het deeg. Prik de bodem in paar keer in met een vork. Zet de vormpjes 15 minuten in de koelkast. Leg bakpapier op de deegbodems en vul de vormpjes met steunvulling (bijv. rijst of gedroogde peulvruchten). Bak ze 15 minuten op een bakplaat in de oven. Verwijder de steunvulling en bakpapier en bak nog 15 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Snijd de appel in plakken en verdeel de plakken over de taartbodems. Maak één laag van elkaar overlappende appelplakjes. Waarschijnlijk heb je maar een halve appel nodig voor beide taartjes. Verkruimel de zachte geitenkaas over de appel, maal er een beetje zwarte peper over. Klop het ei los met de melk, een snufje zout en wat blaadjes tijm. Verdeel het ei-mengsel over de taartjes. Bak 12-15 minuten of tot de vulling gestold is. Laat 10 minuten afkoelen en neem uit de vormpjes. Schenk bij het serveren wat honing over de taartjes.