Ontbijtmuffins met blauwe bessen

15 - 30 minuten, Ontbijt, Taart en ander zoet 4 comments

Dit is een recept voor goed gevulde muffins. De muffins bevatten havermout, volkorenmeel, noten en fruit. Een gezond ontbijtje dus. De muffins blijven lekker smeuïg door de appelpuree. Je kunt ook ander fruit of andere noten en/of zaden gebruiken. Straks ga ik denk ik muffins met stukjes appel of peer bakken.

Het herfstweer vraagt om bakken! Misschien wordt het ook wel een chocoladetaart of koekjes of appeltaart of brownies of …. Allemaal lekker. Ik ga maar eens bedenken wat het wordt.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | 12 stuks |
• 80 g havermoutvlokken • 240 ml (soja)melk • 180 g volkorenmeel • 1 tl bakpoeder • 1/4 tl zout • 1/2 tl baksoda • 1/2 tl kaneel • 65 g donkere basterdsuiker • puree van 1 appel* • 1 ei, losgeklopt • 150 g blauwe bessen (vers of diepvries) • 20 g amandelschaafsel • 50 g walnoten, grofgehakt

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinblik voor 12 muffins in. Of gebruik papieren cakebakjes, zet deze in het muffinblik.

Week de havermoutvlokken 10 minuten in de melk. Meng in een kom volkorenmeel, bakpoeder, zout, baksoda, kaneel en basterdsuiker.

Voeg de havermoutvlokken samen met de melk toe aan het meelmengsel. Voeg ook het ei en de appelmoes toe en meng alles kort door elkaar. Roer niet te lang, het moet net gemengd zijn.

Schep de blauwe bessen en noten met een spatel door het beslag. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins 20 minuten (of tot je een breinaald in de muffin prikt en hij droog eruit komt). Laat de muffins afkoelen op een rooster.

*Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Doe de appel in een glazen schaal met deksel. Verwarm de stukjes appel een paar minuten op vol vermogen in de magnetron tot ze zacht genoeg zijn om te prakken met een vork.

4 Comments

  1. Ziet er lekker uit!
    Groetjes, Suzanne

  2. Ziet er heerlijk uit! Altijd lekker zo’n bosbesje erin.

  3. Hoi Maaike,

    Alle ingredienten al in huis zodat ik in de vakantie kan gaan bakken met de kinderen. Ik vroeg me af of ik in plaats van volkorenmeel ook tarwemeel kan gebruiken?

  4. @anna dat kan vast. Volkorenmeel maakt het alleen wat meer een ontbijt. Succes!