Pasta uit de oven met tomaat en mozzarella

25.01.11

Druk, druk, druk, maar er moet ook gegeten worden.

Terwijl de saus pruttelt en het gerecht in de oven staat, kun je nog snel even de was ophangen of de vaatwasser uitruimen. En daarna snel weer aan het werk!

Ingrediënten:
| bereidingstijd 40 minuten | recept voor 4 personen |
• 400 g penne • 1 ui, gesnipperd • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes • 1 of 2 gedroogde rode pepertjes • 3 blikken pruimtomaten • scheutje rode wijnazijn
• peper en zout • handje basilicumblaadjes • optioneel 1 blik artisjokharten, in plakjes • 2 bollen mozzarella • 4 handen Parmezaans kaas, geraspt

Bereiding:

Fruit de ui, knoflook en de rode peper 5-10 minuten in 1 el olijfolie. Zorg dat de ui niet kleurt, laat de ui alleen zacht worden. Voeg de blikken tomaat toe, samen met een half blikje water. Houd de tomaten heel. Breng de saus aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan.

Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de pasta en verwarm de oven voor op 225°C. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Pureer de tomatensaus met een staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met een scheutje rode wijnazijn, peper en zout. Roer tot slot de basilicumblaadjes door de saus.

Giet de pasta af en meng met de helft van de tomatensaus en de helft van de Parmezaanse kaas. Schep een laagje pasta in een ovenschaal of braadslee. Beleg met de helft van de plakken artisjok en een deel van de tomatensaus. Ga verder met weer een laag pasta, dan artisjok en tomatensaus.

Bedek de pasta tot slot met plakken mozzarella en de overgebleven Parmezaanse kaas. Zet de pasta 15 minuten in de oven tot de mozzarella goudbruin is. Eventueel kun je de laatste 5 minuten de grill aanzetten.


Reacties

  1. Waarom de tomaten heel houden als ik het 20 minuten later toch tot een gladde saus mix?

  2. Daar schijnt de tomatensaus zoeter van te worden. Een tip van Jamie Oliver. Ik moet toegeven dat ik nog geen experiment gedaan heb om te testen of dit echt zo is.

  3. Lijkt me heel lekker en eenvoudig receptje. Ik sla hem op bij mijn favorieten.

Laat een reactie achter